vineri, 8 mai 2015

Papa cere de urgenta unirea Bisericii Catolice cu cea Ortodoxa

Noul papa este unul foarte dinamic si foarte reformator totodata. Dupa ce a aruncat, in stanga si in dreapta,cu afirmatii care de care mai socante (socante pentru cei inchisi la minte), acum pare ca incearca sa realizeze ceea ce nu s-a facut intr-o mie de ani - unirea celor doua confesiuni, catolica si ortodoxa.
Duminica trecuta, la Istanbul, papa a facut un apel ferm catre realizarea acestei uniri. Acesta a declarat intr-un mesaj citit in fata Patriarhului Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I ca „singurul lucru pe care îl dorește Biserica Catolică și pe care îl urmăresc ca Episcop al Romei (...) este comuniunea cu Bisericile Ortodoxe”.
Papa a mai tinut sa sublinieze ca nu exista nicio pretentie din partea catolicilor pentru realizarea acestei uniri. "Biserică Catolică nu dorește să impună nici o condiție, în afara celei a profesiunii de credință comune. Suntem gata să căutăm împreună modalitățile prin care să garantăm unitatea necesară a Bisericii în condițiile actuale.” a declarat papa.
Francisc a mai continuat spunand: „În lumea de astăzi se ridică cu putere voci pe care nu putem să nu le auzim și care cer Bisericilor noastre să-și asume până la capăt condiția de discipoli ai Domnului nostru Iisus Hristos”.
Ramane de vazut ce se va intampla in lumea crestina. O lume divizata de lupta pentru putere si lacomie ce a provocat razboaie si multe crime. Cert este ca papa Francis este pus pe fapte mari. De altfel nici crestinismul nu va supravietui fara o schimbare de gandire in interior. O schimbare care pare totusi sa se faca in sanul Bisericii Catolice.

sursa articol: http://m.evz.ro/   sursa foto: http://www.vesuviolive.it/

Un comentariu:

  1. http://beyondthedream.co.uk/2013/06/11/tao-te-ching-18-no-rules-are-needed/
    http://beyondthedream.co.uk/2013/03/24/the-tao-te-ching-an-introduction/

    RăspundețiȘtergere