luni, 4 mai 2015

Succesul - calea spre maestrie sau spre decadere

Fiecare om isi doreste sa aiba succes in viata. Nu am intalnit pe nimeni pana acum care sa isi doreasca esecul asa ca pot spune ca succesul este menirea tuturor.
Succesul poate dezvolta in noi spiritul de invingator si dorinta de a sparge noi limite. In acelasi timp, succesul poate crea o personalitate puternica, dornica de afirmare si de implicare in aceasta realitate. Ce mai, succesul poate crea o umanitate puternica, greu manipulabila.
Dar totusi succesul poate sa ne imbete si sa ne distruga "sufletul" - este o forma de exprimare pentru ca sufletul nu poate fi distrus de nimic.
Reversul medaliei in ceea ce priveste succesul il reprezinta "hranirea" exagerata a egoului. Atunci cand ai succes devii mandru. Mandria nu este rea decat atunci cand exageram cu ea. Mandria exagerata creaza o multumire de sine si o departare de majoritatea lipsita de succes.
Succesul ne poate indeparta de spiritualitate. Atunci cand crezi ca le ai pe toate nu mai exista niciun motiv pentru care sa cauti latura spirituala, asta este si motivul pentru care oamenii isi intorc fata catre Dumnezeu numai la nevoie - atunci cand nu mai ai nimic pe care sa te sprijini te uiti spre spiritualitate.
Succesul este extraordinar atunci cand esti pregatit sa il ai. Atunci cand efortul tau fizic, psihic si spiritual creaza toate oportunitatile necesare dobandirii reusitei. De asta trebuie sa fii permanent pregatit pentru succes. Trebuie sa gandesti la nivel inalt, sa te implici, sa fii deschis la idei noi, sa fii fericit, sa iubesti, sa muncesti din rasputeri pentru reusita ta, sa iti analizezi si sa iti etapizezi fiecare particica a vietii de succes pe care o vei avea. Asta este calea adevarata spre succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu