duminică, 31 mai 2015

Huna - traditie samanica Hawaiiana

Traditia Huna reprezinta o expresie unica de intelepciune indigena care provine din invataturile secrete ale culturii antice polineziene din Hawaii si din insulele South Seas. Toate aceste culturi insulare sunt legate prin mitologie si limba comune, practici samanice impartasite si abordari similare legate de viata de zi cu zi, comert, sanatate si comunitate. Calea Huna in domeniul sau vast de aplicare reprezinta o abordare remarcabila a vietii, si totusi direct aplicabila  in societatea noastra actuala.

Pana la un moment dat, practicile misterioase ale maestrilor polinezieni Huna au fost clasificate ca fiind foarte ezoterice, influentate de superstitii si ca exista dincolo de notiunile stiintifice ale realitatii. Aceasta atitudine condescendenta asupra practicilor Huna a fost inlaturata pe parcursul ultimului deceniu, dupa o cercetare stiintifica care a demonstrat ca dincolo de indoiala profesionala cum ca puterea constiintei prin care maestrii antici Huna genereaza miracole, exista in realitate.

Invataturile Huna si tehnicile sale au aparut din inima culturii polineziene care s-a extins peste mii de ani. La fel ca in multe alte culturi antice, exista si numeroase mituri despre originile intelepciunii si ale spiritualitatii Huna. De exemplu exista un mit durabil polinezian care spune ca, cu mult timp in urma, esenta intelepciunii Huna a fost adusa pe pamant de catre o rasa extraterestra care este numita Menehunes sau Manahunas. Acest mit identifica constelatia Pleiadelor ca fiind casa acestei rase extraterestre.

Exista multe versiuni ale povestilor vechi din cultura insulelor polineziene , transmitand faptul ca un grup de pleiedieni au venit pe pamant acum mii de ani, in continentul cunoscut in traditia Hawaiiana ca Mu, o insula vasta plutitoare din centrul Oceanului Pacific. Pornind de la aceasta premisa, Menehunes au raspandit intelepciunea lor galactica Huna si tehnicile de manifestare in intreaga cultura polineziana, iar apoi in China, India antica, Egipt si in alte parti ale globului pamantesc.

Traditia Huna este considerata a fi un mod de viata. Ca multe alte practici spirituale din jurul lumii, Huna detine o "porunca" simpla si practica: Gandeste si actioneaza mereu cu iubire.  Filosofia Huna se bazeaza pe 7 principii Huna, legi universale si legi ale naturii, cum ar fi:

1.IKE: Lumea este ceea ce crezi tu ca este.
2.MAKIA: Energia curge unde merge atentia.
3.KALA: Nu exista limite.
4.ALOHA: A iubi inseamna a fi fericit cu ceea ce ai.
5.MANAWA: ACUM este momentul puterii.
6. PONO: Eficacitatea este masura adevarului.
7. MANA: Toata puterea vine din interior.

Oamenii de stiinta au descoperit multi termeni de baza Huna si concepte in limbile ezoterice ale multor altor traditii din intreaga lume. Poate ca traditiile spirituale de pe planeta noastra au fost polenizate de invataturi de "dincolo de cer"... Nimeni nu poate spune cand se termina faptele si cand incep miturile, deoarece marile mituri umane despre creatie contin o mare putere in sine. 

Lucrul sigur pe care il cunoastem este ca ramasitele intelepciunii antice Huna se extind pana si in timpurile noastre si raman la fel de puternice, si de aceea ne face sa ne gandim ca trebuie sa provina dintr-o mostenire cu adevarat uimitoare.material preluat din: http://www.dezvoltarium.ro/                                                                sursa foto: https://fiituinsutimaa.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu