sâmbătă, 6 iunie 2015

Alberto Villoldo - Arta vindecării

Imagini pentru alberto villoldo
După ce, în ultimii 20 de ani, am practicat recuperarea sufletului cu sute de pacienţi, am ajuns la concluzia că vindecarea profundă se poate întâmpla mai degrabă în timpul a câtorva zile sau săptămâni, decât după luni şi ani de zile. Aceasta era înţelepciunea pe care o căutasem - un mod de înţelegere ce aparţine minţii şi care trece dincolo de corpurile noastre fizice, un mod de înţelegere în care mintea este un vehicul pentru starea de conştientă şi autorul atât al sănătăţii, cât şi al destinului nostru.

După două decenii de cercetări în zonele Amazonului şi Anzilor, am adaptat tehnicile străvechi, transformându-le în procese pe care le putem folosi ca să reparăm trecutul şi să ne vindecăm destinul. Aceste tehnici se întreţes cu descoperiri ştiinţifice din anatomie, fiziologie, biologie şi fizică, ceea ce face ca vechile practici de vindecare să devină absolut contemporane şi ştiinţifice. în fiecare an, sutele de studenţi veniţi la centrul meu de studii, Societatea Celor Patru Vânturi, învaţă cum să folosească aceste tehnici pentru a se vindeca pe ei înşişi şi pe alţii.
Dar ce înseamnă să vindeci viitorul? A vindeca, după cum bine se ştie, este altceva decât a trata. Deşi vindecarea este adesea însoţită de un tratament, tratamentul singur rareori duce la vindecare.
Spre exemplu, mulţi dintre noi cunoaştem oameni care au suferit o operaţie de bypass coronarian, sau cărora li s-a extirpat o tumoră, dar care nu şi-au vindecat relaţiile toxice, sau nu şi-au schimbat regimul alimentar; în consecinţă, boala revine după câteva luni sau ani. Sau, cunoaştem persoane care au făcut psihoterapie ani de zile şi totuşi, nici acum nu sunt capabile să-şi găsească un partener cu care să aibă o relaţie sănătoasă, sau să depăşească starea de mânie pe care o resimt faţă de părinţii lor. Dar cunoaştem şi dintre cei care spun: „Cancerul mi-a salvat viaţa", pentru că le-a dat ocazia să-şi reorienteze fiecare aspect al vieţii - de la alimentaţie, la relaţii şi carieră.
Cu alte cuvinte, tratamentul ţine de domeniul medicinii şi implică eliminarea simptomelor, în timp ce vindecarea înseamnă să-ţi construieşti, mai întâi, un stil de viaţă sănătos, prin eliminarea cauzei care duce la suferinţă şi boala - şi apoi să-ţi creezi un destin plin de sens. Ceea ce facem noi este vindecare.
Medicina occidentală tratează corpul, psihologia tratează mintea, în timp ce vindecarea se îngrijeşte şi de suflet şi de spirit. Poporul Laika crede că lumea fizică este găzduită în interiorul tărâmului minţii, mintea este găzduită de tărâmul sufletului, iar sufletul, la rândul său, este învăluit de faldurile Spiritului.
Spiritul este izvorul din care ţâşnesc toate celelalte, este Lumina pură. Ca înţelepţi care percep lumea invizibilă a energiei şi spir itului, Laika înţeleg că totul în acest univers este făcut din Lumină şi că aceasta creează şi dă formă materiei, în unele lucruri, Lumina este foarte densă - cum ar fi în copaci şi pietre - în timp ce în altele este mai fluidă, precum în apele râurilor sau în lumina soarelui. Descoperirile ştiinţifice de astăzi confirmă că, atunci când privim profund în inima materiei la nivelul ei cel mai profund, nu găsim altceva decât vibraţie şi Lumină. Aşa că, lucrând direct cu sufletul şi cu spiritul, putem să antrenăm schimbări la toate celelalte nivele - inclusiv la nivelul corpului şi al minţii. Schimbarea efectuată la nivelul spiritului transformă lumea întreagă.

Extras din cartea: Sa reparam trecutul si sa vindecam viitorul, prin recuperarea sufletului, de Alberto Villoldo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu