duminică, 14 iunie 2015

Conspiratia dezastrului iminent

Filme de actiune cu dezastre sau chiar stiri cu posibile sfarsituri ale lumii, toate acestea ne prezinta parti din viitorul nostru. Dar viitorul nostru este in mainile noastre si nimeni nu il poate scrie, atunci care este rostul acestor idei apocaliptice raspandite peste tot?
Aceste idei au rolul de a crea apocalipsa. O apocalipsa ce ar ajuta o oculta sa stapaneasca tot. O oculta care se foloseste de tot ce are la indemana sa ne trimita imagini, ganduri sau idei negative.
Daca sunteti atenti la tv veti putea observa ca 80% din stiri sunt negative. Filmele de la tv au intr-un procent de peste 50% actiune, adica lupte, morti, dezastre si asa mai departe. Jocurile de calculator sunt bazate pe violenta... multa violenta. Internetul este plin de profetii apocaliptice si nefericite pentru umanitate. Chiar in majoritatea rapirilor extraterestre celui rapit i se prezinta o imagine apocaliptica despre viitor.
Indepartandu-ne putin de ceea ce am scris mai inainte pot afirma ca umanitatea este o singura entitate. O singura entitate care evolueaza din toate punctele de vedere. O entitate care se reseteaza permanent si care isi corecteaza, din mers, existenta. Subliniind termenul "reseteaza" vreau sa explic faptul ca prin fiecare copil sa urmas (cum vreti sa-i spuneti) umanitatea isi creeaza noi valori. Noi valori care creaza practic noi realitati. Noi realitati care sunt influentate puternic de ideile despre viata pe care copilul sau tanarul le preia de la tv, internet, jocuri pe calculator, sport (sportul se bazeaza pe confruntare ceea ce cauzeaza frustrare partii pierzatoare si stimuleaza deseori la violenta) etc. Rezulta - de fiecare data cand umanitatea se reseteaza aceasta o face folosind aceleasi coordonate - violenta, dezastre, sfarsitul lumii etc.
Umanitatea a avut in trecutul ei mai multe civilizatii care au ajuns la nivele de dezvoltare incredibile si care s-au prabusit. Acest fapt ne arata ca umanitatea nu a fost capabila sa vada mai mult decat dezastre sau violenta, ceea ce le-a cauzat pana la urma sfarsitul.
Pe langa faptul ca aceste elemente negative ne limiteaza potentialul ne face sa privim la viitor cu idei fabricate. Fabricate de alti indivizi care se pare ca au gasit reteta cea mai eficienta de a ne manipula.
Fiti fericiti, uitati de toate stirile negative. Nu bagati in seama nicio profetie apocaliptica sau vreo alta prostie. Totul depinde de noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu