vineri, 17 iulie 2015

Capcana cartilor motivationale

Zi de zi observ ca tarabele sunt din ce in ce mai pline cu carti ce au caracter motivational. "Crede in tine", "Descopera prosperitatea", "Descopera puterea din interiorul tau" sau "Drumul spre bunastare" sunt titluri care le putem gasi cu usurinta peste tot in librarii sau chiar in mediul online.
Cartile motivationale isi au rolul lor. Ele exista pentru a ajuta omul sa-si descopere puterea interioara. Dar pot avea ele si caracter negativ?
In cea mai mare parte dintre carti ideea de motivatie este egala cu reusita financiara. O reusita financiara la care multi romani inca nu au ajuns. Acest fapt face ca vanzarile acestor carti sa fie destul de importante.
Nu este nimic rau daca un individ reuseste sa aiba reusita financiara datorita unei asemenea carti. De fapt nu e rau deloc... banii nu au caracter nici negativ si nici pozitiv - totul tine de caracterul pe care il atribuie individul.
Problema este atunci cand continutul acestor carti hraneste egoul mai mult decat trebuie. Egoul este strans legat de materie si de posesiune. Astfel, cu cat individul se focalizeaza mai mult pe latura materiala cu atat neglijeaza partea spirituala. Acesta este motivul pentru care acest tip de carti pot fi daunatoare.
In lipsa unor cunostinte elementare in legatura cu latura spirituala multi oameni vor cadea in capacana materialismului si se vor lasa dominati de castig si succes lasand partea spirituala pe locul secund. Trebuie sa subliniez faptul ca obiectivul principal al omului este sa isi dezvolte latura spirituala - iesirea din matrix. Banii vor veni si ei pe langa dar nu trebuie sa devina obiectivul numarul unu.

P.S. - Focalizati-va pe cateva idei de prosperitate din interiorul acestor carti. Idei care sa va ajute sa progresati material dar, in primul rand, spiritual. Gasiti-va un tel pe care sa il urmati pas cu pas. Dati-va tot interesul - munciti de rupeti pentru a fi siguri ca puteti urmari fiecare pas in parte. Nu in ultimul rand trebuie sa aveti in vedere ca telul vostru sa fie pus in slujba umanitati - adica sa aiba o legatura mare cu latura spirituala. Fiti niste servitori ai umanitatii si nu uitati ca nimic din ceea ce castigati nu este decat o iluzie. Doar iubirea este adevarata, asta este prosperitatea reala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu