miercuri, 15 iulie 2015

Cum meditam fara sa stim?

Starea de meditatie este extrem de necesara individului si de aceea corpul uman este programat sa intre in stare meditativa in permanenta. Un prim exemplu este somnul. Somnul asigura corpului si creierului modalitatea cea mai eficienta de a se reincarca energetic si de a se reseta.
Un alt exemplu il reprezinta privitul in gol. De multe ori individul priveste pur si simplu in gol, de parca s-ar gandi la ceva, dar fara ca mintea sa sa proceseze ceva.
Placerea extraordinara de a face o activitate fizica - munca, un sport, plimbare pe jos sau cu bicicleta etc, este o forma de meditatie pe care majoritatea oamenilor nu o constientizeaza.
Problema este ca majoritatea indivizilor nu constientizeaza ca mediteaza in aceste momente si nu reusesc sa controleze aceste stari. Odata cu constientizarea starilor de meditatie individul poate sa se focalizeze si sa beneficieze din plin de ele.
Prin controlul acestor forme de meditatie individul poate avea vise constiente, capacitate sporita de a percepe forme subtile ale realitatii, capacitatea de a obtine maximum dintr-o performanta sportiva sau de a capta cat mai multa energie printr-o simpla plimbare. Beneficiile sunt mult mai multe dar acestea le puteti descoperi si explora dvs cat mai bine daca veti avea dorinta sa va folositi de aceste tipuri de stari de meditative.

sursa foto: http://www.elenoh.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu