vineri, 31 iulie 2015

Observati lumea in adancul ei

Pentru majoritatea dintre noi viata este grea. Viata este grea pentru ca ne limitam doar la realizarile materiale. Dar viata nu inseamna doar materie - bani sau reusita. Viata inseamna miracol. Un miracol pe care poti sa il observi in fiecare zi si in care poti sa te scufunzi.
Asezati pe o banca sau pur si simplu stand pe iarba puteti sa observati o furnica... da o furnica. Veti observa ca furnica are o lume intreaga in jurul ei. O lume cu care comunica si cu care interactioneaza. Observati scoarta copacilor si pasarile care zboara. Cu alte cuvinte, observati lumea in adancul ei.
Observati cerul in fiecare zi. Veti observa lucruri interesante. Norii, Soarele, iar noaptea Luna si stelele - totul este extraordinar.
Acum poate va ganditi ca acestea sunt niste baliverne si ca si asa va uitati la natura cand va plimbati. Asa este, dar nu va focalizati zilnic. Focalizandu-va zilnic pe anumite aspecte ale acestei realitati veti observa constient viata asta. Acest fapt este exact cum v-ati uita cu foarte multa atentie la detaliile televizorului ignorand imaginile. Atunci va dati seama ca imaginea tv are anumite dungi iar ecranul are mici pete insesizabile pana atunci. La fel este cu viata. Priviti viata si realitatea in care va aflati mai in profunzime si analizati-o dintr-un alt unghi. Facand asta s-ar putea ca modul vostru de a privi aceasta realitate sa se schimbe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu