luni, 20 iulie 2015

Se trezeste politica? - Ponta spune adevarul!

Nu sunt un sustinator al politicii romanesti actuale. Romania nu mai are elite care sa apere interesele acestei tari asa cum au facut-o cei din perioada antebelica, interbelica sau postbelica. In prezent elita politica romaneasca, ce are la baza fosta elita comunista, este profund corupta si vanduta Ocultei Mondiale.
Ce e curios este "tresarirea de orgoliu" a primului ministru roman Victor Ponta. Acesta a declarat, vineri, dupa respingerea Codului Fiscal de catre Klaus Iohannis, ca poate se doreste sa fim o colonie, nu o tara puternica economic.
Uitati ce a declarat Victor Ponta intr-o interventie telefonica la Realitatea TV: "Ori e un gen de joc de blocaj politic (...) de foarte joasă factură (...) ori este vorba de interese externe României, domnul Iohannis nu a avut ce să facă decât să le pună în aplicare. (...) În ultimul an și jumătate uitați-vă câte companii din străinătate și-au deschis și continuă să-și deschidă fabrici, mijloace de producție, centre de servicii de IT, centre de pregătire. Asta înseamnă că unii pierd afaceri pentru că se mută în România. (...) Poate că nu se dorește ca România să fie puternică economic, se dorește să fim așa... o colonie care cumpără bunuri produse de alții. Dar eu cred că datoria și a mea ca prim ministru și a președintelui României este să apărăm România și nu să îi apărăm pe alții care pierd bani sau bussines-uri pentru că România se întărește".
Nu o sa va sfatuiesc sa il simpatizati pe acest domn prim ministru dar nici nu pot trece cu vederea o asemenea declaratie care este plina de adevar. 
Tarile din estul si sud-estul Europei au fost tot timpul considerate un fel de colonii de pe urma carora tarile vestice au profitat. Acest fapt s-a observat inca din perioada interbelica cand Romaniei, Bulgariei, Greciei, Iugoslaviei, Albaniei, Poloniei, Ungariei si Cehoslovaciei li s-a refuzat participarea activa la organizarea politicii europene pe motiv ca nu sunt niste mari puteri si nu au niste mari interese. Iar tarile puternic dezvoltate au refuzat sa participe la reconstructia economica a estului Europei pandind doar la a pune mana pe resursele naturale ale acestei zone europene. Tarile est europene au fost si statele cele mai expuse experimentelor politice, economice si de control a populatiei - comunismul este doar un exemplu.
Se schimba ceva in politica Romaniei?

sursa articol si foto: http://www.capital.ro/

4 comentarii:

 1. Oare? în anul 2012, luna mai, cînd fsn-ul a preluat puterea de la fsn- nu se cunoștea acest lucru și cînd ,,drăgalașul” a luat biletul lui barroso, pe care l-a executat, precum pe români, - pentru propriu interes de ,,a fi” prim sinistru fără demnitate pentru români, oare pe cine plagiază în prezent? pe ceaușescu? Proști să-i dea crezare sînt suficienți! Pe acest fond se datorează ,,puterea fsn-ului”!

  RăspundețiȘtergere
 2. Este adevarat, dar impins de dorinta de-a ramane la putere Ponta este in stare de orice... asa ca mai da din casa cate putin.

  RăspundețiȘtergere
 3. Lol... mega corporatiile straine au distrus incet incet economia romaneasca si au o influenta tot mai monopolista ...deci investitiile straine ne-au facut sclavii altora si au transformat tara in colonie deja ...Deci despre ce vorbim aici?

  RăspundețiȘtergere
 4. CU CE LINGURA DAI,CU ACEEA SI CAPETI.STARNESTI VANT,CULEGI FURTUNA.A UITAT CAND A FACUT JOCUL RUSILOR SI AL UNGURILOR SI L-A DEBARCAT PE CARMACI.DE BINE DE RAU A FOST PRESEDINTE TIMP DE ZECE ANI DE ZILE SI NU PENTRU A SE UMFLA IN PENELE TRUFIEI CA A DAT JOS PE CINEVA,CI PENTRU BINELE POPORULUI.ALTUL MAI BUN DECAT TRAIAN NICI NU AVEAM SI NICI N-O SA AVEM ,PENTRU CA FIECARE POPOR ARE CONDUCATORII PE CARE AI MERITA.CUM E TURCUL ASA SI PISTOLUL.DE PE VREMEA TATUCULUIMAI DRAGA NE-AM TOT BATUT JOC DE CE-AM AVUT PANA AM AJUNS SA NE BATEMJOC NOI DE NOI.CE NE MAI TREBUIE SI RAZBOI CU ALTII CAND NU NE INGHITIM FRATE CU FRATE.PANA NU RESPECTAM LEGEA IUBIRII APROAPELUI,SUNTEM IN AFARA DE LEGEA TATALUI SAVAOTSI NICI DRACUL SI MAMA LUI LA UN LOC NU NE VOR DA LINISTE SI PACE,CACI AM AJUNS AI LOR DE CAND NE GUDURAM CA UNCAINE FARA STAPAN PE LA TOTE PORTILE VOPSITE IN ROSU8 COMUNIST AL STATELOR ATEE,COMUNISTE ALE EUROPEI.NOI NU AVEM NEVOIE DE U E ,EI AU NEVOIE DE NOI.TREZITI-VA ROMANI.

  RăspundețiȘtergere