duminică, 16 august 2015

Cum a contribuit SUA la crearea ISIS?

Imagini pentru isisDupa palestinieni, libieni, talibani si Al Qaeda a venit acum timpul terorismului arab ISIS - noul califat musulman. ISIS pare sa fie o organizatie greu de oprit si pare sa le dea batai de cap tuturor tarilor din proximitatea lor (in afara de Israel - ciudat nu?).
Curios este cum s-a format aceasta organizatie terorista. La fel ca palestinienii, libienii, talibanii si Al Qaeda, la originea acestei organizatii se afla SUA. SUA au continuat politica expansionista a statelor occidentale coloniale (Franta, Marea Britanie, Germania, Italia etc) in Orientul Mijlociu si in vestul Africii. Folosindu-se de disensiunile create de impartirea artificiala a teritoriilor arabe (impartire facuta de francezi si englezi dupa Primul Razboi Mondial) SUA au creat organizatii teroriste cu ajutorul unor agenti CIA (Osama ben Laden a fost si este in continuare agent CIA) de origine araba pentru a tine aceasta zona, extrem de importanta, intr-un permanent conflict. Un conflict care sa le permita americanilor sa "planteze" zone militarizate pentru a controla din plin acest teritoriu.
In ceea ce priveste ISIS aceasta organizatie terorista a fost creata, conform unui articol al http://www.evz.ro/ care citeaza pe cei de la The Guardian, chiar sub nasul americanilor. Autorul articolului cu pricina se intreaba "Cum a putut apărea o organizație teroristă cu forța, agresivitatea și toxicitatea ISIS într-un teritoriu (Irakul) aflat sub controlul strict al Statelor Unite, din 2003, după măturarea de la putere a lui Saddam Hussein?".
Tot acest articol subliniaza faptul ca "nucleul ISIS s-a constituit în lagărul american din Bucca, sub nasul gardienilor americani, jihadiștii beneficiind de un regim de încarcerare ciudat de permisiv, astfel că au putut să facă nestingheriți planul viitorului Stat Islamic. Un mister pe care autoritățile americane nu s-au ostenit să-l risipească este și durata detenției la Bucca a viitorului lider al ISIS Ali Bakr Al-Baghdadi: comandatul lagărului, Kenneth King, susține că acesta, prins în 2005, a fost eliberat în 2009, în vreme ce Departamentul de Stat susține că a fost eliberat doar după câteva luni! Uluitor este și motivul eliberării: a fost considerat „puțin periculos”. La plecarea din lagăr, Al-Bagdadi și-a salutat gardienii cu cuvintele: „Salut, băieți, ne vedem la New York!”
În afara închisorii, teroriștii s-au organizat rapid, beneficiind de aceeași suspectă libertate de mișcare într-un teritoriu aflat, de facto, sub ocupație americană. Corupția sau convingerile religioase ale funcționarilor regimului irakian o pot explica doar până la un anumit punct. Ce au păzit serviciile de informații americane?
Bineinteles ca cei de la The Guardian nu puteau deranja SUA foarte tare si nici nu puteau sa spuna adevarul in totalitate. La sfarsit de articol ei chiar incearca sa dreaga putin treburile explicand ca de fapt SUA nu au creat ISIS in mod deliberat insă „fără nici o umbră de îndoială, Statele Unite au exploatat existența ISIS împotriva altor forțe regionale într-un scop mult mai vast: păstrarea acestei regiuni sub control occidental”.
In schimb cei de la The Guardian nu amintesc nimic de faptul ca ISIS a fost finantata  de donatori bogati din Kuweit, Qatar si Arabia Saudita, tari prietene ale Statelor Unite si s-a dezvoltat cu ajutorul elitei de donatori bogati din regiunea Golfului Persic.
Parerea mea este ca Oculta Mondiala este bagata pana in gat in treburile Orientului Mijlociu. Pana la afirmarea SUA ca mare putere mondiala, elita oculta s-a folosit de marile puteri ale lumii din sec al XIX-lea si inceputul sec al XX -lea, Marea Britanie si Franta pentru a reorganiza teritorial aceasta zona. In schimb reorganizarea teritoriala nu a tinut cont de raspandirea nationalitatilor. Astfel, nationalitati precum cea kurda au ramas prizoniere in tari pe care nu le controlau, drept urmare au creat conflicte.
Lucrurile s-au agravat si mai mult cand colonistii evreo-khazari, cu sprijinul britanicilor si americanilor, au alungat populatia majoritara araba si au ocupat spatiul palestinian. Noul stat, Israel, a reprezentat practic o extindere a SUA in Orientul Apropiat.
Treptat, SUA au transformat toate statele arabe opozante in tari aliate (sub amenintarea asa-numitului Razboi Rece). Tarile arabe care nu s-au conformat cu politica americana au avut mult de suferit. Tari precum Siria, Iran, Irak, Libia, Liban, Afghanistan au fost si sunt in continuare distruse de gruparile teroriste CIA. 
Toate aceste state sunt "vinovate" ca in subsolul lor se gaseste petrol. Petrol care, de peste un secol, reprezinta principala modalitate de control comercial mondial.

sursa foto: http://www.nbcnews.com/

cititi si: Adevarul despre noul razboi din Irak - Cine sta in spatele teroristilor din Irak
             "SUA si Anglia au creat organizatiile teroriste Al-Qaida si Stat Islamic"

            Decapitarea jurnalistului James Foley metoda eficienta de manipulare prin frica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu