vineri, 21 august 2015

News - Ucraina este rupta in doua

Potrivit unor surse diplomatice, citate de EurActiv.com, liderii occidendali Angela Merkel si Francois Hollande ii vor cere presedintelui ucrainean Petro Porosenko sa aplice prevederile acordului de la Minsk. Acordul prevede ca ambele parti implicate in razboiul din Ucraina sa isi retraga armele grele pentru a crea un culoar de securitate lat de 50 de kilometri pentru sistemele de artilerie de peste 100 mm, de 70 de kilometri pentru lansatoarele multiple de rachete si de 140 de kilometri pentru sistemele tactice de rachete.
Acordul de la Minsk mai prevede organizarea de alegeri libere in Donbas pana la sfarsitul anului, in paralel cu o reforma constitutionala care sa asigure regiunii o mai mare autonomie. Desi acest acord nu pare mare lucru el consfinteste de fapt ruperea in doua a Ucrainei. Odata cu retragerea armamentului greu din zona si renuntarea la lupta precum si cu organizarea de alegeri in zonele de conflict, teritoriul ocupat iese de sub incidenta statului ucrainean. Bineinteles ca pe harta teritoriul va ramane in interiorul Ucrainei, dar in realitate va fi in afara si sub controlul Rusiei. Aceasta situatie este oarecum similara cu cea din Republica Moldova unde Transnistria, desi aflata in interiorul hartii moldovenesti, este sub controlul Rusiei.
Aceasta ruptura a statului ucrainean este facuta, mascat, cu acordul statelor europene care se posteaza ca salvatoare. In realitate toata aceasta criza a avut ca principal scop ruperea acestui stat in doua. Un stat ucrainean care nu putea fi controlat si care in timp ar fi devenit o mare forta europeana datorita marimii teritoriale, a populatiei cat si a resurselor.
Asa cum am mai declarat si in alte articole de ale mele, acum asistam la o divizare pronuntata a Europei. O divizare in state mici si firave, pe toate planurile (resurse, teritoriu, populatie, armata etc) care sa fie usor manipulabile si care sa fie dependente de Occident.
Orice tara care manifesta o oarecare independeta fata de Occident va pati precum Ucraina si Iugoslavia (aici ma refer chiar la Iugoslavia de dupa prima divizare, cand in interiorul ei se mai regaseau Munte Negru si Kosovo).
Daca sunteti atenti, pe scena internationala exista un adevarat santaj in ceea ce priveste statele occidentale si nu numai - Marea Britanie este permanent amenintata cu dezmembrarea, la fel si Spania, Belgia sau Italia, ca sa nu mai spunem de estul Europei - Macedonia (albanezii fac mari probleme iar bulgarii au si ei pretentii teritoriale), Republica Moldova (gagauzii devin din ce in ce mai galagiosi), Romania (problema maghiara) sau chiar Bulgaria (minoritatea turca sau musulmana - bulgarii deja au primit amenintari de la ISIS). Daca cumva vor schimba macazul, nici Germania si nici Franta nu vor fi scutite de probleme.

sursa articol: http://www.evz.ro/        sursa foto: http://www.cuvantul-ortodox.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu