marți, 1 septembrie 2015

Cat de bogat sau cat de sarac trebuie sa fii pentru a evolua?

Desi starea materiala nu ar trebui sa conteze in evolutia omului ca entitate spirituala, ea poate fi factor determinant. Saracia poate duce la complexe si la confuzie. Saracia il poate duce pe om in imposibilitatea de a cauta informatii despre spiritualitate deoarece individul este ocupat cu facutul banului. Saracia il poate face pe om sclavul banului si al sistemului.
Trebuie sa fii bogat intr-atat incat sa nu devii, la fel ca saracul, sclavul banului si sa nu hraneasca egoul. De fapt, la un anumit nivel, bogatia iti dezvolta egoul si te poate impinge mai mult in materialism.
In acelasi timp, banii iti pot deschide usi si crea posibilitati. Poti cauta si poti afla mai multe raspunsuri. Poti calatori in locuri mistice si energetice care sa stimuleze divinitatea din tine si sa te poata trezi.
Dupa cum vedeti saracia nu este o "fericire" precum o afirma unele carti asa-zise sfinte ci, de multe ori, poate fi un blestem. Problema este ca nici bogatia, in extrema, nu poate ajuta individul. Aici exista o cale de mijloc. O cale de mijloc care difera de la individ la individ.
Unii sunt spirituali fiind si extrem de bogati material. Dar atat de bogati spiritual incat ar renunta la propria bogatie materiala intr-o clipita. Iar pentru unii saracia materiala totala poate fi drumul spre o bogatie spirituala exceptionala.
Linia de mijloc trebuie stabilita in functie de sentimentul pe care ti-l ofera. Atunci cand saracia este atat de mare incat te gandesti numai la bani starnind in tine sentimente de inferioritate si frustrare -  atunci ia si munceste din greu si te ridica, acest fapt te va ajuta in evolutie. Daca bogatia te face sa fii din ce in ce mai avid dupa bani si mai ocupat mental (precum saracul) atunci redu turatia.
Totul sta in echilibru. Un echilibru care sa iti asigure un venit care sa te elibereze de presiunea iesirii din saracie si sa nu te arunce in valtoarea materialismului extrem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu