vineri, 25 septembrie 2015

Cat de mult trebuie sa ne implicam in societate sau politica?

Crestinismul ne spune sa dam Cezarului ce este al Cezarului... de fapt ne spune sa stam linistiti, sa respectam cuvantul Domnului si sa il asteptam pe Iisus salvatorul. Sunt multe culte, multi mistici sau predicatori care ne indeamna la non-combativitate sociala sau politica. De fapt cam asta ne spune si elita - stati linistiti, noi lucram pentru voi!
Politica e o cocina, politicienii sunt niste "curve" asa ca un om spiritual nu are ce cauta printre ei - aud des aceste replici. Multi indivizi delimiteaza clar treaba - politica cu treaba ei iar spiritualitatea cu a sa, nu se pot amesteca.
Dar daca ne-am saturat de politicienii nostri si de mizeria din jurul lor oare nu ar trebui sa ne implicam si sa-i inlocuim? Oare cum putem schimba un sistem daca stam linistiti pe scaunul de acasa fiind doar observatori pasivi? Observ ca societatea ne vrea slabi si calmi. Numai nu spune - ia si dormi ca avem noi baietii nostri care dreg treburile.
Eu cred ca aceasta realitatea este precum un joc virtual. Un joc virtual care acorda puncte celui care se implica si schimba regulile. Celui care indrazneste si care nu se teme de consecinte. Umanitatea i-a adulat pe eroi si le-a pastrat un loc in istorie, asta pentru ca acestia s-au ridicat peste majoritatea pasiva.
Nu cred ca Universul ne vrea pasivi. Nu pentru a astepta salvatori sau eroi. Superman sau Batman sunt niste eroi fabricati de o mass media pusa mereu pe manipulare asa ca singurii eroi suntem noi. Suntem si vom fi eroi doar atunci cand ne implicam si cand schimbam regulile fara sa ne fie frica de consecinte.
Realitatea asta este iluzorie, dar este plina de provocari. Urcati pe treptele societati si spargeti tiparele. Deveniti politicieni si schimbati regulile - dar fara sa va schimbati latura spirituala. Fiti puternici si promovati o noua lume. 


Un comentariu:

  1. Din cursurile de enrichment găsite pe internet, am aflat că în Australia, în politică şi în general, la conducerea instituţiilor, sunt promovaţi oamenii superdotaţi. O veste excelentă. De când am aflat ştirea, am trăit cu o speranţă în plus de mai bine, dacă la alţii se poate, într-o zi ne vom lumina şi noi.
    Schimbări se pot face şi fără a intra în politică.

    RăspundețiȘtergere