luni, 7 septembrie 2015

De ce refugiatii sirieni nu se duc in tarile arabe vecine?

Aceasta intrebare isi are acum un mare raspuns. Recent, Tamim ben Hamad Al ThaniEmirul Qatar-ului a fost intervievat de catre o jurnalista de la BBC. Jurnalista l-a intrebat despre posibilitatea de a primi refugiati sirieni. Raspunsul: "Avem deja destui sclavi". Totusi emirul a declarat ca guvernul sau a ajutat cu sume de bani operatiuni umanitare din mai multe state care gazduiesc tabere de refugiati.
Raspunsul emirului este de o sinceritate debordanta. Pentru elita (emirii fac parte din elita de jos care depinde de "jupanii" mai mari) oamenii nu sunt decat sclavi. Elita europeana evita asemenea expresii dar in tarile arabe se poate discuta mai liber.

sursa articol si foto: http://www.bzi.ro/

Un comentariu:

  1. Siria, fiind o țară laică, are școli mixte, căsătorie monogamă cu vârsta limită de 17 ani, vot pentru femei din 53 (România din ’38), femei în armată, femei în politică, ba chiar și niscaiva feministe. Siriencele, în general, nu-și acoperă fața cu burka. Toată această enumerare i-ar da dureri de cap și de stomac unui cetățean saudit, care sigur n-ar vedea într-o siriancă din middle class “o soră”, ci o satană destabilizatoare a adevăratelor valori islamice.

    din Smart Woman autor caia.ro
    http://smartwoman.hotnews.ro/De-ce-nu-se-duc-sirienii-la-fra-ii-lor-din-Golf

    RăspundețiȘtergere