joi, 3 septembrie 2015

Misterul turcului de 95 de ani care arata ca de 50 de ani

E frumos sa stii ca iti poti pastra vitalitatea si prospetimea fizica in ciuda unei varste destul de inaintate. Dar e frumos sa stii ca asa ceva este posibil. Si acest fapt este demonstrat de Kazim Gurbuz, un barbat din Turcia care la 95 de ani arata ca de 50 de ani.
In ciuda varstei sale barbatul spune ca nimeni nu il crede atat de batran. Acesta mai sustine ca felul in care arata se datoreaza exerciţiilor zilnice de yoga, dietei sănătoase şi vieţii sexuale active, cât şi plimbărilor în aer liber.
Barbatul mai are un secret - este vegetarian. A devenit vegetarian in urma cu 54 de ani iar acum dieta sa zilnica cuprinde alimente bogate in vitamine, ulei de masline si miere cu alune, iar zilnic bea ceai verde. Kazim Gurbuz sustine ca oricine poate trai pana la 130 de ani, fara probleme, daca aplica stilul sau de viata.
“Fiecare dintre noi poate trăi mult. Viaţa începe cu adevărat la vârsta de 63. Trebuie doar să ai grijă de tine. Eu mă simt ca la 25 de ani” a declarat acesta. Gurbuz a mai precizat faptul ca este foarte activ sexual ajungand sa aiba cate doua sau trei orgasme pe zi.
In prezent Kazim este instructor de yoga, o practica spirituala care i-a schimbat complet viata si regimul alimentar. Yoga a intrat in viata sa la 41 de ani cand, in urma unei fracturi la coloana, a ramas paralizat de la talie in jos. Dupa mai multe analize doctorii i-au spus ca nu o sa mai mearga niciodata. Dar forta sa mentala a fost uimitoare si impreuna cu un optimism debordant cat si cu ajutorul practicarii yoga si a masajului, Kazim a reusit sa isi recaptete mobilitate si dupa noua luni a inceput sa mearga din nou.

sursa articol si foto: http://www.libertatea.ro/

Un comentariu: