joi, 17 septembrie 2015

Trebuie sa mai facem facultate?

Gradinita, scoala, liceul si facultatea sunt toate niste modalitati eficiente de integrare in societate... adica de manipulare. Dar fara scoala ramanem fara cunostinte minime - nu stim sa citim, sa facem un calcul sau nu ajungem sa cunoastem realitatea in care traim.
Multi ar spune ca este de ajuns sa cunosti realitatea pe care ti-o creezi tu, independent de ceea ce se spune la scoala, doar Eul interior este cel mai bun profesor. Problema este ca perceptia sanatoasa, despre realitate, primita de la Eul interior este deja afectata de ceea ce iti spun parintii tai sau de ceea ce asimilezi din grupul din care faci parte. Astfel ca ne aflam acum in aceeasi situatie cu cea de la scoala, numai ca fara prea multe informatii care sa ne ajute sa razbim in societate. Priviti numai ce se intampla cu oamenii strazii - desi nu au fost la scoala ei tot nu si-au ascultat Eul interior. De fapt asta este si motivul pentru care venim aici pe Pamant - de a ne desparti de Eu si de a-l redescoperi in noi forme de manifestare.
Traind in aceasta societate devine o necesitate sa fim scoliti. Trebuie sa cunoastem realitatea chiar daca aceasta cunoastere ne este afectata de cei care ne scolesc. De fapt trebuie sa invatam pentru a descoperi adevarul.
Nu poti sa spui adevaruri credibile (pentru majoritatea oamenilor care au inca pareri foarte conservatoare) si nu poti sa schimbi nimic la nivel inalt daca nu detii o facultate, un master sau chiar un doctorat.
Este adevarat ca o parte din populatia planetei incepe sa se deschida la noi adevaruri, dar majoritatea inca are nevoie de diplome pentru a crede ceva. Astfel ca, pentru a misca cea din urma categorie, care poate fi masa critica in ceea ce reprezinta schimbarea planetara, ai nevoie sa faci facultate.
In momentul in care ai facut o facultate, master, si doctorat si ai si reusit sa publici materiale revolutionare, atunci ai facut schimbarea. Atunci inseamna ca te-ai implicat cu adevarat in procesul de Schimbare. Un proces de Schimbare facut la nivel mare, deoarece cu cat detineti mai multe diplome cu atat sunteti mai ascultati de societate (din pacate).
In societatea noastra diplomele vorbesc, iar daca dvs va simtiti capabil si va doriti sa schimbati lumea si sa scoateti adevaruri la iveala este ceva extraordinar. Implicati-va!!!

P.S. - Nu este nevoie neaparat de facultate ca sa schimbi aceasta lume. Articolul meu este pentru cei care isi doresc sa faca o facultate si inca nu sunt hotarati ca facand aceste studii vor putea schimba ceva. Schimbarea se produce oricum... deja exista o masa mare de oameni care incepe sa gandeasca diferit si care incepe sa vada adevarul. Iar Schimbarea poate fi produsa de oricine incearca sa se implice si sa actioneze, cu facultate sau fara.

2 comentarii:

  1. Înveţi, cauţi, traduci studii, cărţi rare, apoi ajungi să înţelegi că răspunsurile pe care le găseşti, le cunoşteai din copilărie, din folclorul pe care mult timp îl l-ai ignorat sau dispreţuit. Îţi dai seama că ai mers în cerc. Începe altă căutare, în altă direcţie. Se întâmplă ceva ciudat. Căutând răspunsuri în folclor şi în istorie, constaţi că răspunsurile încep să vină singure, înşiruite. Ajungi să rezonezi cu oameni de calitate cum nu ai întîlnit până atunci. E clar că te afli pe drumul bun. A fost de folos şcoala? Cu siguranţă, şcoala te-a învăţat să cauţi şi să faci conexiuni între discipline.

    RăspundețiȘtergere