miercuri, 2 septembrie 2015

"Un mesaj de la o civilizatie pierduta" - A fost gasit un obiect codificat cu o vechime de 11.000 de ani!

In Rusia, intr-un smarc cu muschi de turba, a fost descoperit un idol de lemn. Un idol de lemn ce contine un cod pe care nimeni nu a reusit sa-l descifreze. Obiectul cu pricina pare sa aiba o vechime de 11.000 de ani. O vechime ce, conform multor specialisti, il face mai batran decat piramidele egiptene si decat Stonehenge (ma indoiesc de asta).
Se considera astfel ca idolul de lemn este cea mai veche structura de lemn din lume. Obiectul este acoperit cu un "cod cifrat" ce pare a fi un mesaj de la o civilizatie pierduta. Profesorul Mikhail Zhilin de la Institutul de Arheologie din cadrul Academiei Ruse de Ştiinţe a declarat: „Ornamentul este acoperit cu nimic altceva decât informaţii cifrate. Oamenii îşi transmiteau cunoştiinţele cu ajutorul Idolului”
Conform expertilor rusi  inscripţiile ar putea conţine un sistem al credinţei, echivalentul Facerii (Genezei) din Biblie. Cercetările efectuate cu ajutorul spectroscopiei de masă cu acceleratorul (AMS) asupra unor mici fragmente ale sculpturii au relevat faptul că idolul de lemn are o vechime de cel puţin 11.000 de ani. Acest fapt demonstreaza că sculptura datează de la primele începuturi ale epocii Holocene (Holocenul, în greacă holos – întreg, total și kainos – nou, recent, este o perioadă geologică care a început acum 11.700 ani (cca. 9700 î.e.n.) și continuă până în prezent, n.tr.) – era când omul s-a înălţat pentru a domina lumea.
Acum mai mult de 10.000 de ani in urma un dezastru planetar a facut ca aproape toata populatia sa dispara de pe Pamant. Acest dezastru a facut sa dispara si o mare civilizatie care exista in acel moment pe Pamant. Supravietuitorii au incercat sa comunice intre ei dar si sa transmita mesaje catre viitor si au construit monumente si obiecte pe care le-au codificat. Acest obiect este parte a acelor "capsule ale timpului" care aveau rolul de a trimite informatii catre viitor.
Problema cea mai importanta este daca acest mesaj va ajunge cu adevarat la oameni.

sursa material si foto: http://www.capital.ro/

2 comentarii:

  1. Dar aceleaşi semne de pe corpul statuii, noi le avem pe stâlpii caselor şi pe stâlpii funerari din lemn, cei pe care era scrisă întreaga viaţă a celui dus. Lungimea stâlpilor era proporţională cu numărul anilor. Stâlpii funerari de la noi nu se mai ştiu citi, dar poate într-o zi vom afla înţelesul semnelor.
    Expresia idolului nu îmi inspiră veneraţie, ci mă trimite cu gândul la una din multele opere de artă moderne. Dacă aţi da ca temă unor studenţi să deseneze un idol decorat cu semne din sculptura populară, ar ieşi ceva asemănător.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu lasa prejudecatile sa ti conduca viata.Ia ti viitorul in maini si alatura-te mie printr o afacere de franciza alternativa intr o afacere de vinzare de carti,afacere care se va extinde si in SUA.Informatii la ciprianc7673@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere