luni, 26 octombrie 2015

Cat de adevarata este incalzirea globala? - „Ne-au pus să minţim că vine Apocalipsa”

Intotdeauna am crezut ca schimbarile climatice, ce se petrec in acesti ani, nu au legatura cu activitatea omului pe planeta. Este adevarat ca o parte a acestei realitati, pe care noi o numim Pamant, o distrugem prin taierile masive de lemn, poluare (dar si aceasta nu este decat o iluzie) etc. In realitate aceasta dimensiune in care ne gasim nu se altereaza... nu are cum. Se altereaza doar imaginea noastra despre ea - aceasta realitate exista doar pentru ca noi ne focalizam pe ea. Asta este scopul mass mediei actuale - sa ne altereze imaginea despre realitatea in care ne gasim. Iar aceasta alterare se produce cu ajutorul unei mari manipulari mass media. O dovada in acest sens este cea a meteorologului francez Philippe Verdier.
Philippe Verdier a fost concediat recent de postul tv France 2, dupa ce a lansat o carte in care ii critica pe analistii climei globale. Acesta sustine, in cartea sa "Investigatie Climatica"  faptul ca liderii politici si climatologii "tin umanitatea prizoniera" prin folosirea unor informatii inselatoare, scrie telegraph.co.uk.
„În fiecare seară, mă adresez celor cinci milioane de francezi, vă vorbesc despre vânt, nori şi soare. În pofida acestui lucru, există ceva foarte important, despre care nu v-am vorbit, deoarece nu este momentul sau locul potrivit”, a declarat Verdier într-un clip promoţional pentru cartea sa.
„Suntem prizonierii unui scandal planetar legat de schimbările climatice - aceasta fiind o maşinărie de război al cărei scop este să ne terorizeze”, a mai adaugat acesta.
Cartea scrisa de Philippe a avut insa urmari nefaste pentru acesta. „Am primit o scrisoare, în care mi-au zis să nu mai vin la muncă... Sunt şocat”, a declarat Verdier pentru radio RTL. „Este o extensie a ceea ce am scris în carte, orice viziuni contradictorii trebuie eliminate”.
Philippe sustine ca cei mai cunoscuţi savanţi în domeniul meteorologic, care se bazează frecvent pe finanţări de la stat, au fost „manipulaţi şi politizaţi”. Conform acestuia, IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change)  a şters imediat datele care nu se potriveau cu concluziile sale. Acelasi IPCC sustinea ca temperaturile globale ar putea creşte cu până la 4,8 grade Celsius, dacă nu se iau măsuri pentru reducerea emisiilor de carbon.
Cum era de asteptat, au venit si criticile. Astfel, cartea lui Verdier a fost criticată de cotidianul francez Le Monde, pe care o consideră plină de „erori”. „Aceste dezvăluiri ar putea genera probleme pentru angajatorul meu, deoarece guvernul finanţează France 2 şi va organiza COP (conferinţa pe teme climatice)”.
Verdier a mai scris in cartea sa ca Laurent Fabius, ministrul de externe al Franţei, i-a adunat pe cei mai cunoscuţi prezentatori meteo şi le-a recomandat să includă menţiunea „haos climatic” în estimările lor privind vremea.
Am fost oripilat de acest lucru”, a declarat Verdier. Opt zile mai târziu, Fabius a apărut pe coperta unei reviste, întruchipând un meteorolog, cu mesajul „Avem 500 de zile să salvăm lumea. Dacă un ministru decide că este Domnul Meteorolog, atunci Domnul Meteorolog îşi poate da cu părerea cu privire la această problemă, într-o manieră cât mai lucidă. Este ruşinoasă presiunea pusă asupra noastră. Ne-au pus să minţim că, dacă nu ne grăbim, ne vom confrunta cu Apocalipsa”, a adăugat Verdier.
Philippe Verdier considera faptul ca liderii globali vor ca agenda climatică globală să fie în ton cu „propria lor agendă politică” Conform presei din Franta,sindicatele France Television au cerut ca Verdier să fie concediat, dar Delphine Ernotte, directorul executiv al instituţiei, a declarat iniţial că acesta ar trebui să rămână, „în numele libertăţii de exprimare”. 
Nu este o stire de ultima ora, dar am considerat ca meritati sa aflati adevaruri despre ceea ce insemna cu adevarat "incalzirea globala", asa ca am postat-o. Trebuie remarcat demersul indraznet al acestui meteorolog. In felul acesta iese la iveala adevarul. Un adevar ce, in viitor, va schimba total viziunea pe care noi oamenii o avem despre aceasta realitate. In fond asta este ceea ce conteaza cu adevarat. Realitatea este asa cum o crezi si cum o vezi tu. 

sursa articol si foto: http://www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu