marți, 6 octombrie 2015

Credinta sau dincolo de credinta

Omul are nevoie de credinta. De fapt omul are credinta - crede in lumea din jurul lui. Crede ca traieste in realitatea asta. Crede ca are nevoie de hrana ca sa traiasca si de toate nevoile de baza. Crede ca are nevoie de bani si de putere. Crede ca este mic si ca Universul este mare. Crede ca nimic nu depinde de el. Crede ca in afara lui exista o fiinta atotputernica care ii controleaza destinul si care il poate pedepsi sau rasplati, in functie de faptele sale.
Dupa cum se pare, credinta i-a construit realitatea si i-a pus limite. Dar tot credinta trebuie sa ii dea aripi. Omul are nevoie sa creada. Stiinta a dovedit ca fiinta umana este construita in asa fel incat sa creada in lucruri marete si in divinitate. Deocamdata insa lucrurile marete si divinitatea par ca sunt plasate in afara lui, iar omul pare sa afunde in lucruri marunte.
Dar lucrurile marete si divinitatea se afla dincolo de credinta. Omul trebuie sa creada in el si in capacitatea sa de a trece dincolo de credinta. Trebuie sa creada ca poate sa invinga orice limitare, Dar trebuie sa creada ca intr-o zi va renunta sa creada si va constientiza ca are totul. Ca are totul si ca fiinta sa se afla dincolo de credinta.
Atunci nu va mai fi nevoie sa creada ci doar sa constate divinitatea sa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu