joi, 15 octombrie 2015

Problema Camerunului - O zona de interes pentru Oculta Mondiala

Continentul african a reprezentat o zona de mare interes pentru Occident si pentru Oculta Mondiala. Africa este un continent foarte bogat in aur, diamante, petrol, gaze, minereuri, metale rare si multe alte bogatii inca nedescoperite. Din acest motiv tarile africane sunt tinute intr-o saracie si inapoiere cumplita.
Proaspetele state africane nu au facut fata, de-a lungul istoriei lor recente, organizatiilor paramilitare teroriste, sponsorizate de catre Occident, si au sucombat. Astfel, o mare parte a statelor africane au suferit teribil de pe urma multor razboaie civile sau regionale. 
Precum Orientul Apropiat, continentul african a fost impartit in conformitate cu interesele marilor puteri coloniale din secolele trecute - Marea Britanie, Franta, Olanda, Portugalia, Germania etc.. Astfel ca, mii de triburi s-au vazut despartite, pe teritoriul lor, de granite artificiale. Granite artificiale care au invrajbit triburile si care au reprezentat niste pietre de moara pentru formarea noilor state africane.
Recent, situatia Camerunului a degenerat. Astfel ca o grupare terorista islamista, Boko Haram, a pus stapanire pe o suprafata importanta din Camerun. In incercarea de a controla situatia, SUA vor trimite in zona 300 de militari, dar şi avioane fără pilot de supraveghere pentru a susţine eforturile ţărilor din Africa de Vest în lupta împotriva grupării islamiste Boko Haram.
Printr-o notificare către Congres, preşedintele Barack Obama a declarat că o forţă iniţială de 90 de militari a început să fie mobilizată de luni în Camerun, cu acordul Guvernului Yaounde. Conform lui Obama, trupele americane urmeaza sa "efectueze operaţiuni de culegere de informaţii, supraveghere şi recunoaştere aeriene în regiune". "Aceste forţe sunt echipate cu arme pentru a-şi asigura protecţia şi securitatea şi vor rămâne în Camerun până când nu mai este nevoie de susţinerea lor", a mai adaugat liderul american.
Miercuri oficialii americani au declarat, sub protecţia anonimatului, că trupele americane urmează să ofere informaţii unei forţe internaţionale creata să lupte împotriva Boko Haram, alcătuită din militari din Nigeria, Niger, Camerun, Ciad şi Benin. Tot acestia au mai declarat ca militarii americani urmează să fie mobilizaţi iniţial în oraşul Garoua, în nordul Camerunului, în apropiere de frontiera cu Nigeria. Această armata urmează să utilizeze avioane fără pilot de supraveghere de tip Predator, au mai precizat ei.
Conform acelorasi oficiali, gruparea Boko Haram vrea să creeze un "califat" in aceasta zona şi pentru a reusi acest fapt s-a aliat cu Statul Islamic (SI). Cu ajutorul acestei organizatii, gruparea Boko Haram şi-a multiplicat anul acesta atacurile peste frontieră, asupra vecinilor Nigeriei.
Dupa cum vedeti, in Camerun este o situatie exploziva. O situatie exploziva creata din cauza bogatiilor care se gasesc in aceasta tara. Bogatii la care Oculta Mondiala aspira de multa vreme. Folosindu-se de asa-numitele grupari teroriste islamiste, SUA vor ocupa si vor stapani un teritoriu extrem de bogat, numai bun pentru a controla cat mai multe ramuri din economia mondiala.

sursa articol: http://www.mediafax.ro/

Bogatiile Camerunului. Pentru traducere folositi google translate.sursa foto: http://www.zf.ro/Un comentariu: