miercuri, 11 noiembrie 2015

Acest mileniu va fi plin de activism social si spiritual sau nu va fi

Se produc schimbari majore. Se produc schimbari pe care oamenii nu le mai pot controla. La nivel economic, social si politic, toate aceste schimbari devin din ce in ce mai rapide. Istoria s-a accelerat intr-un mod greu de imaginat acum un secol in urma.
Intr-un singur secol (sec. XX) au avut loc doua razboaie mondiale terminate cu un bombardament atomic. In Europa au disparut imperii (Imperiul Otoman, Imperiul Austro-Ungar, Imperiul Tarist, Imperiul Britanic) si s-au format state nationale. S-au construit teorii ce s-au materializat prin blocuri statale cu ideologii diferite (blocul comunist si cel occidental). Blocuri statale care au dus un aprig razboi ideologic cat si armat. Un razboi (mai mult mimat decat real) care a dus la caderea unuia dintre blocuri - cortina de fier comunista.
A fost un secol al experimentarii. In interiorul blocului comunist populatia a fost supusa unei terori greu de imaginat (la inceput) care s-a transformat intr-un control al populatiei foarte sever (securitatea).
In acelasi timp, al doilea bloc statal ideologic se pare ca a supravietuit si isi manifesta in continuare propriul sau experiment pe oameni. Un experiment pe care oamenii par sa il agreeze si sa-l numeasca in continuare democratie.
In acelasi timp, tehnologia a facut pasi atat de rapizi incat s-au format discrepante tehnologice uriase intre generatii si intre statele lumii (exemplu Japonia si Etiopia). O tehnologie care pare sa afecteze omul - sa-l robotizeze. De fapt, privind viitorul omenirii, prin prisma mass mediei (emisiuni, filme documentare, filme artistice, videoclipuri etc), putem zice ca pe viitori vom deveni cyborgi. Cyborgi ce vor putea fi controlati.
Controlul individului de catre o societate din ce in ce mai acaparatoare este o mare problema a viitorului. Este o realitate faptul ca suntem din ce in ce mai controlati. In primul rand suntem controlati prin dezinformari si manipulare mass media.
Controlul devine atat de coplesitor incat orice schimbare pe care incercam sa o facem, in interiorul societatii, este in zadar. Asta pentru ca toata elita, guvernamentala sau nu, este controlata sau, mai rau, hipnotizata de ideile de libertate sau democratie impuse de liderii oculti. Ce mai, societatea pare complet anihilata.
Dar sa privim putin realitatea in adancul ei. Totul este iluzie. O iluzie pe care o putem controla. Faptul ca nu am controlat iluzia a facut-o pe aceasta din urma sa ne controleze. Dar cum putem controla iluzia?
In primul rand trebuie sa nu o mai bagam in seama atat de serios, renuntand la stresul cotidian si la depresie. Renuntand si la stirile mass mediei sau, mai bine, sortandu-le, alegand doar cele pozitive si care ne binedispun.
O alta modalitate de a manipula iluzia este de a fi activi. Adica de a ne implica serios in societate (in politica, mass media, educatie, mediul academic etc) dar fara sa ne lasam influentati de ideile acesteia si de viciile sale,
Un politician neinfluentat de viciile societatii si de manipularea Ocultei Mondiale va fi o adevarata elita si va ajuta enorm statul pe care-l va guverna. Un ziarist nonconformist va scoate la iveala stiri care sa reflecte cu adevarat starea societatii. Un profesor cu mintea deschisa va forma mii de persoane care sa schimbe cu adevarat aceasta lume. Un cercetator neindoctrinat de materialism si deschis catre spiritualitate va reusi sa demonstreze, unei societati ateiste si indoctrinate de credinte vechi, legatura dintre stiinta si spiritualitate.
Trebuie sa dam dovada de activism dar si de spiritualitate. Prin meditatie zilnica putem avea un control sporit asupra realitatii noastre. Asta pentru ca spiritualitatea domina materia.
Putem medita in timp ce muncim, mergem sau conducem. Nu e neaparat necesar sa meditam in salbaticie si nici sa adoptam cine stie ce pozitii. Trebuie doar sa ne relaxam si sa ne golim putin mintea. Cu cat vom medita mai mult cu atat vom fi mai independeti de societate dar in acelasi timp, schimband-o.
Orice maestru va schimba realitatea din jurul sau, si avand in vedere ca TOTUL ESTE UNU, el va schimba chiar lumea intreaga.
Dupa cum spuneam in titlu, acest mileniu va continua sa existe doar daca ne vom implica activ in societate si vom deveni niste persoane spirituale. Daca nu, va sucomba. Este cunoscut faptul ca in trecut au mai existat civilizatii (chiar mai evoluate tehnologic si poate mai spirituale) si au disparut.
Nu cred in sfarsitul lumii, dar trebuie sa spun ca o civilizatie va putea sa cada, daca nu va ajunge la plenitudinea dezvoltarii spirituale, pentru ca alta sa renasca. Dar eu cred in aceasta umanitate si in aceasta civilizatie si sunt optimist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu