vineri, 6 noiembrie 2015

Cine sunt vinovatii pentru ceea ce se intampla in tara asta?


Este o intrebare la care multi romani au un singur raspuns - politicienii (si mai nou, Oculta Mondiala). Sunt de acord cu asta, pana la un punct. Un punct pe care eu il consider critic. Critic prin prisma faptului ca poate caracteriza perfect situatia.
Parerea mea este ca adevaratii vinovati suntem NOI. NOI am permis acestor indivizi, care se numesc politicieni sau lideri oculti, sa conduca in locul nostru.
Romanii (umanitatea in general) au dormit si au permis monstrilor sa existe si sa preia controlul. Un control pe care ei nu l-au refuzat si pe care il detin in totalitate. De fapt, controleaza treburile atat de bine incat umanitatea considera ca aceasta situatie este chiar o normalitate.
Pentru multi oameni este normal ca SUA sau Rusia sa atace un stat si sa ucida mii de oameni doar pentru faptul ca democratia din acea tara nu corespunde cu ceea ce crede Unchiul Sam ca ar trebui sa fie.
Pentru multi oameni este normal ca un stat sa investeasca cea mai mare parte a venitului sau in arme de distrugere in masa atat timp cat cred ca, in acest fel, ei sunt in siguranta. Pentru multi oameni coruptia este un fenomen normal - doar omul s-a nascut hot, ce naiba.
Pentru multi oameni este o normalitate somnul lor. Romanii (omenirea) s-au invatat si sunt dependenti de capcanele pe care ocultii i le pun, Romanii au "mult" talent, Y Factor, FC Gigi Steaua (romanii plang mult cand Steaua sau echipa Nationala pierd) si lista poate continua, preiau atentia totala a romanului.
De ce sa se mai zbata romanul sa ajunga departe sau chiar sa ajunga la conducere? Asta ar insemna sa piarda meciul Nationalei sau telenovela de la ora 5. E mai frumos sa stai in cluburi (nu ca as face o aluzie la cei de la Clubul Colectiv) decat sa inveti noaptea pana tarziu pentru a sparge barierele cunoasterii si a mediilor academice.
Cand e frumos afara terasele sunt pline - de ce sa mai mediteze oamenii, berea e mai buna. Oamenii ar vrea sa mediteze, sa faca yoga dar nu au timp de astea. Au timp de orice altceva numai de lucrurile reale nu au.
Mai nou oamenii nu mai vor nici sa iubeasca. Iubirea este o slabciune pentru ei. Multi considera ca "facerea de bine e f....e de mama"... ei trebuie sa traga numai pentru ei si sa nu ii intereseze de ceilalti. Daca e nevoie, vor calca pe ei. 
Toti vor sa fie bogati (dar fara sa faca nimic in prealabil - probabil sa mosteneasca bani, sau ceva asemanator) si ceilalti sa fie saraci. Daca nu sunt bogati mimeaza bogatia - isi rup de la gura si isi cumpara cele mai tari haine din parcare. Ce conteaza ca nu au bani de curent, BMW-ul lor tare e in fata blocului (asta e tot ce conteaza).
Pentru o mare parte a romanilor imaginea reprezinta tot ceea ce conteaza. Asta pentru ca mass media, atat de divinizata de romani, a facut un adevarat cult din imagine. 
Hipnotizati de mass media (si de internet, mai nou) romanii au invatat ca nu e bine sa gandeasca singuri - e prea mult efort. Trebuie sa gandeasca altii pentru ei ca doar de asta avem lideri si elite. Problema este ca liderii si elitele sunt tot la fel de slabi ca romanii insasi sau chiar mai slabi, dar au invatat ceva - sa nu doarma si sa profite de slabiciunea celorlalti pentru a-i conduce, romanii oricum viseaza frumos.
Prostia generalizata este o bucurie pentru liderii oculti. Lucrurile, pentru ei, par sa fie mai usoare. Poate chiar, prea usoare. Ei pot cumpara ieftin politicienii nostri - macar daca ne-ar vinde scump ar fi fost ceva.
Sincer, cei din strada nu vor schimba nimic daca, atunci cand se vor intoarce acasa, se vor comporta la fel. Totusi, e imbucurator sa stii ca romanii nu au adormit de tot (acum par sa umble ca somnambulii - multi nu stiu ce vor, ei ies in strada unde sa intalnesc cu baietii la o vorba, striga ceva, se simt bine si asta e tot) dar situatia se va schimba cu adevarat cand se vor trezi de tot.
Atunci cand vor reconsidera realitatea si vor "reactualiza" prioritatile. Cand vor renunta de a mai urmari emisiuni de doi bani si vor decide sa mediteze putin la ei si la viata lor. Cand vor renunta la iluzii si vor incepe sa lupte cu adevarat pentru vietile lor. Atunci vor schimba ceva cu adevarat.
Este frumoasa aceasta miscare a oamenilor dar intrebarea ramane - ce vor face cand se vor linisti apele?
In incheiere am sa sa il citez pe "Tataee" de la BUG Mafia, care, in stilul sau caracteristic a surprins, in cateva cuvinte, adevarul - Salut demisia primului ministru, este un gest de normalitate, asa cum este si iesirea in strada. Dar nu e de ajuns. Nu putem schimba o clasa politica cu o iesire in strada, dar putem imbunatati lucrurile. Pentru asta e nevoie de mai mult activism. Ma simt vinovat pentru situația in care a ajuns tara noastra, iar maine (vineri – n.r.) voi fi si eu in strada”, 

sursa citat: http://www.realitatea.net/
sursa foto: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu