luni, 16 noiembrie 2015

Cum a fost posibil macelul din Paris?

Atentatul recent de la Paris a starnit vii emotii in Europa. In vazul unei lumi intregi, peste o suta de oameni nevinovati au fost vanati precum animalele la vanatoare (in realitate sa stiti ca nu este o mare diferenta, vanatul animalelor fiind cam acelasi lucru).
Totusi cum a fost posibil un asemenea macel, stiind faptul ca serviciile secrete franceze urmaresc pas cu pas indivizii islamisti din Franta. In statul francez se tot vorbeste despre un adevarat fiasco al serviciilor secrete. Un fiasco ce a permis teroristilor arabi sa duca la indeplinire atentatul cu pricina.
Semnele unui posibil atentat in Paris s-au aratat de acum ceva timp in urma. Mai precis, acum zece zile in urma un bărbat care se deplasa pe ruta Salzburg-Munchen a fost oprit pentru un control de rutină. S-a descoperit că interiorul maşinii pe care o conducea – un VW Golf – fusese modificat şi că într-un compartiemnt secret astfel obţinut era ascuns un adevărat arsenal de arme automate, explozivi şi muniţie. Astfel, au fost gasite sapte mitraliere kalaşnikov AK-47, cinci pistoale, şapte grenade, detonatoare şi un revolver. Ce era de notat era faptul ca GPS-ul maşinii sale era setat pentru Paris. Se pare ca arestarea bărbatului, un musulman din Muntenegru, a fost raportată Interpolului si confirmată de prim-ministrul landului Bavaria dar forţele speciale anti-tero din Berlin nu au fost informate despre acest fapt.
Un alt lucru curios este faptul ca autoritățile din Paris au primit, în urmă cu două săptămâni, avertismente cu privire la intensificarea semnificativă a comunicațiilor între grupurile jihadiste din Orientul Mijlociu și posibili activiști din Franța, a declarat duminică unul dintre cei mai importanți experți israelieni în sfera serviciilor secrete. "Comunicațiile aveau ca destinație mai multe orașe din Franța", susține ziaristul Ronen Bergman, de la cotidianul israelian Yediot Aharonot, care citează înalte surse din serviciile de informații israeliene și occidentale. Luand in considerare aceste informații, "au fost luate mai ales măsuri defensive, precum întărirea pazei în jurul delegațiilor străine la Paris", dar totusi nu a fost luata nicio măsură în sensul încercării de a-i intercepta pe autorii atentatelor de vineri seară din Paris.
Un alt aspect important al problemei este faptul ca de la atentatele comise în ianuarie în redacția publicației Charlie Hebdo, Franța "a adoptat măsuri neimportante și a evitat să realizeze o reformă generală" pentru a aborda această problemă, cea a jihadiștilor locali care se întorc în Franța de pe frontul de luptă din Siria.
Ceea ce s-a intamplat in Franta este similar cu ceea ce s-a intamplat la 11 septembrie 2001, in New York, cand toti agentii secreti americani si toate trupele americane "erau in vacanta" - toate avioanele americane erau plecate in cu totul alte locatii cand celebrele Boeing-uri au izbit turnurile gemene. Si a fost similar cu ceea ce s-a intamplat in Londra si Madrid.
Pentru a justifica reusita acestui atac, care se profila de la o posta, autoritatile franceze pun acest fapt pe baza unui fiasco de proportii a serviciilor secrete.
In realitate, un asemenea atentat este aproape imposibil de realizat fara conexiuni - telefoane mobile sau fixe, internet etc. Conexiuni care, intr-un stat bine controlat la nivel de telefonie mobila si fixa si internet cum e Franta, sunt usor de detectat de catre serviciile secrete. Cum de nu a reusit Big Brother-ul francez detectarea acestor teroristi? Raspuns - pentru ca nu au vrut.
Nu a fost un fiasco. Serviciile secrete nu au luat nicio masura pentru ca teroristii erau angajati chiar de ei. Eu a-si pune pariu ca daca cineva din afara serviciilor secrete ar pune la cale un asemenea atentat, acesta ar fi fost arestat chiar din pat.
Daca va indoiti de ceea ce scriu pe acest blog luati si cercetati modalitatile prin care serviciile franceze controleaza internetul si serviciile de telefonie.

sursa: http://www.evz.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu