miercuri, 4 noiembrie 2015

Romanii sunt in strada - vor schimbare

Romanii sunt in strada. Internetul "rasuna" de indemnuri de lupta. Problema se pune... cu cine sa lupte? Un raspuns ar fi... cu politicienii!!!
De cand exista lumea aceasta populatia de rand a tot luptat cu liderii sai. Pe unii i-a dat jos pur si simplu, pe altii i-a ucis iar pe altii i-a reinstalat dupa ce au observat ca cei care au venit dupa au fost mai rai. Dar schimbarea nu a venit in niciun caz. De fapt a fost o schimbare... doar de guvernare, ca naravul liderilor (politicienilor) nu s-a potolit.
Sincer vorbind, nu cred in proteste sau in iesiri in strada. Iesirile in strada nu isi au efectul, avand in vedere ca nu exista alternativa. De exemplu - Ponta si-a dat demisia... cine vine in locul sau? Credeti ca viitorul prim-ministru va fi mai breaz? Cu siguranta nu va fi.
In realitate "buba" o reprezinta sistemul. Iar sistemul nu poate fi schimbat peste noapte. Sistemul se schimba odata cu mentalitatea oamenilor si cu schimbarea de Constiinta (sistemul se poate schimba peste noapte - comunismul si nazismul au schimbat imediat fostul sistem, dar rezultatul, in amandoua cazuri, a fost tragic). Cei care sunt la guvernare sunt oameni ca si noi (nu cred ca Ponta o fi vreun reptilian). Oameni care au avut ambitie, trebuie sa recunoastem. Dar au avut o ambitie pe care au hranit-o cu minciuna si hotie. O ambitie de care marile trusturi internationale oculte se foloseste la maxim.
Tipul de ambitie al politicianului roman este unul tipic romanesc. Asta deoarece ei ne reprezinta. Fara intentia de a supara pe cineva pot spune ca politicienii sunt copia fidela a romanilor ajunsi sus.
Politicienii fura. Romanii fura si ei - romanii au devalizat CAP-urile comuniste, au furat tot sistemul de irigatie national, au distrus colosii industriali (din industria comunista nu au furat doar sefii sau politicienii) si nu numai. Politicienii isi pun rudele in posturi politice importante. Ganditi-va doar cum functioneaza o societate (sau institutie) condusa de romani - daca taticul este sef, copilul este la dreapta sa (asta fara sa aiba vreun merit pentru postul sau), mai apoi vine sotia, nepotii si tot asa. Totul este un lant al slabiciunilor.
Revenind la protestele romanilor, acestea au fost starnite de tragedia din Clubul Colectiv. Oamenii au iesit in strada sa protesteze impotriva coruptiei generate de politicieni. Dar, pun pariu ca o parte importanta a celor care au iesit in strada au intretinut sau intretin in continuare coruptia - de la mita la doctori, profesori, metode de a fenta impozitul catre stat, metode de a grabi autorizarea unor documente (cum s-a intamplat in cazul autorizatiilor Clubului Colectiv) si nu in ultimul rand plagiatul (foarte multi studenti, masteranzi sau doctoranzi plagiaza sau isi contrafac lucrarile de licenta, dizertatiile sau chiar doctoratele - asta face parte din normalitatea Romaniei.
Inainte de a va face o parere proasta despre mine trebuie sa spun un lucru - nu judec pe nimeni, doar constat realitatea.
Nu uitati un lucru - fiecare revolutie isi are propriul ei dictator. Acesta este un adevar pe care l-am tot observat in istorie (istoria fiind ceea ce studiez de ceva timp). Si am mai observat ceva - schimbarea vine atunci cand o face poporul luptand cu el insusi, cu propriile lui idei si ganduri. Din aceasta lupta poporul iese cu adevarat castigator.
Fii un luptator pasnic, revolta-te, ambitioneaza-te si ia si schimba realitatea prin gandurile si actiunile tale. Implica-te si nu lasa pe altii sa iti modeleze realitatea. Asta va fi adevarata schimbare.

P.S. Daca considerati ca trebuie sa iesiti in strada sa schimbati ceva... iesiti!!! Tot ce am scris aici este doar parerea mea, adevarul meu. 

Un comentariu:

  1. Exista totuși multi Oameni, mai în toate păturile sociale, care efectiv au realizat că acualul sistem este doar o mafie și trebuie schimbată din rădăcini, Islanda este un exemplu viabil, fără clase Politice, totul depinde de credința celor din stradă și puterea personală a liderilor ce ar putea apare, îndârjirea, ca de altfel si lasitatea la Români este cunoscută, fiind și tu Român, cred că asta spune totul despre mentalitatea acestor rânduri.
    Să fim pozitivi, iar adevărul să ne lumineze calea.

    RăspundețiȘtergere