vineri, 11 decembrie 2015

Capitalism, comunism sau cooperare?

Capitalismul il cunoastem foarte bine. Este vorba de competitie pura... cine este cel mai bun ramane in joc. Pe langa competitie, capitalismul include o asa-numita cultura a lacomiei si a egoismului. Trebuie sa fim lacomi si egoisti in asa fel incat sa detinem cat mai mult si sa fim cat mai puternici.
Inevitabil, capitalismul instiga la coruptie generalizata. Fiecare cautand sa obtina cat mai mult si sa plateasca cat mai putin. Capitalismul nu are nevoie de produse bune... produsele bune pot fi obtinute doar la preturi exorbitante, restul populatiei avand aces la produse de calitate slaba. Capitalismul nu are nevoie de ecologie sau oameni sanatosi, dimpotriva. Capitalismul are nevoie de poluare pe care sa o combata prin tot felul de proiecte prin care sa se scurga bani. Capitalismul are nevoie de oameni sanatosi intr-atat incat sa poata munci, dar atat de bolnavi pentru a cumpara permanent medicamente.
Capitalismul are nevoie de razboi. Razboiul este o adevarata masina de produs bani, control economic si social. Capitalismul nu are nevoie de energie libera... inventia lui Tesla ar distruge capitalismul. Capitalismul nu are nevoie de oameni liberi ci de oameni care se cred liberi.

Comunismul, pe cealalta parte, a venit, prin Marx, cu idei extraordinare. Oamenii trebuie sa fie egali si sa produca atat cat este nevoie. Oamenii trebuie sa produca in colectivitati si sa coopereze in orice domeniu.
Problema cea mai mare era ca acest sistem trebuia impus oamenilor. O alta problema era ca oamenii erau foarte controlati de sistem si nu prea aveau niciun cuvant de spus. Marx a fost de fapt un evreu... un evreu ce a mizat pe niste idei la care populatia tindea. Un evreu care facea de fapt jocul Ocultei Mondiale si care a dezvoltat o ideologie, care mai tarziu, va face parte dintr-un proiect mare de experiment uman. Un experiment uman nefericit.

Cooperararea este nivelul urmator al evolutiei umane. Nu presupune razboaie, crize economice, curbe de sacrificiu, sisteme monetare, banci federale, inflatie, politici economice, guverne, politicieni corupti, reforme, credite sau sisteme economice complexe. Cooperarea inseamna constientizarea unitatii. Ajuta si vei fi ajutat.
Cooperarea nu are nevoie de un plan amplu de actiune, ea poate fi inceputa pur si simplu si dezvoltata treptat. Cooperarea se poate dezvolta si in timpul capitalismului... nu e necesar sa distrugem capitalismul. Capitalismul va ceda oricum in fata cooperarii atunci cand cea din urma va fi reprezentanta majoritatii.
Cooperarea poate crea o civilizatie extraordinara in care fiecare individ sa poata detine totul fara ca in acest fel sa concureze cu cel de langa el. Nu vom avea nevoie de monede de schimb ci vom munci cu totii pentru noi. Unii vor munci mai mult, altii mai putin... nu este o problema, fiindca fiecare individ este diferit. In schimb, fiecare isi va aduce aportul la civilizatie. Fiecare individ va face ceea ce ii va place cel mai mult si va munci cat va crede el ca este de cuviinta... va spun sincer ca astfel vor fi stimulati toti oamenii sa aiba o activitate productiva.
Orice inventie si descoperire va fi folosita in beneficiul comunitatii si va ajuta intreaga civilizatie. Nimic nu va fi ascuns. Totul va avea un scop - prosperitatea si fericirea intregii umanitati.
Inainte de a deveni realitate, cooperarea are nevoie de inimile noastre si pentru asta trebuie sa punem suflet. Trebuie sa ne dedicam acestui fapt. De fapt, trebuie sa iubim si sa ajutam fara sa asteptam nimic in schimb. Cooperarea poate incepe acum si poate fi speranta pentru un viitor mai bun.

Un comentariu:

  1. ..."Unii vor munci mai mult, altii mai putin... nu este o problema" .......cred ca va fi o MARE problema ! Omul, ca structura mentala nu va accepta aceasta. Doar urmare unei transformari interioare, a constientaizarii si ,,aderarii" la alte valori ...POATE va accepta.

    RăspundețiȘtergere