luni, 21 decembrie 2015

Ignatul, sau cum sa distrugem magia Solstitiului

Ieri, pe 20 decembrie, s-a sarbatorit Sfantul Ignatie. O sarbatoare crestina care este insotita de un adevarat macel - i se spune Ignat... de la Sf. Ignatie. De Ignat romanul taie porcul. Istoric vorbind, romanii, odata cu venirea iernii, isi taiau animalele pentru ca nu mai aveau cu ce sa le hraneasca, iar carnea rezultata urma sa le asigure alimentatia pe toata perioada iernii. In timp, taierea porcului de Ignat a devenit o traditie. O traditie ce nu a mai avut nicio legatura cu necesitatea alimentara a omului.
Traditie sau nu, Ignatul reprezinta un sacrificiu de proportii. Un macel ce a fost si este incurajat de fetele bisericesti si societate. Un macel ce are ca efect emanarea unei vibratii foarte joase si chinuirea unor fiinte neajutorate.
Nu vreau sa condamn pe nimeni, dar nu pot sa constat cum oamenii macelaresc degeaba un numar mare de fiinte doar pentru a manca in nestire. Inteleg sa tai un animal atunci cand ai neaparata nevoie de hrana. Dar atunci cand nu exista acea nevoie, nu pot intelege cum niste fiinte neajutorate pot fi macelarite doar pentru a pastra o traditie sau a fi in trend cu ceilalti (poze cu porci taiati pe Facebook).
Faptul ca Ignatul este plasat pe 20 decembrie, cu o zi inaintea Solstitiului de iarna (Solstitiul nu are chiar odata fixa, poate sa cada si pe 22 decembrie de exemplu), nu este ceva intamplator. Solstitiul este o perioada magnifica. O perioada magnifica ce emana o energie extraordinara si care este sarbatorita de aproape toti oamenii.
Mascat sub forma Sarbatorilor de iarna (nasterea lui Iisus Hristos la crestini), a Saturnaliilor (in Imperiul Roman), perioada Solstitiului (aici este inclusa si perioada de dupa Solstitiu... adica perioada ce include Craciunul si Anul Nou) a fost si este o perioada in care oamenii au incercat sa se schimbe si sa devina mai spirituali (Imperiul Roman incerca sa nu se implice in niciun conflict in aceasta perioada). Peste tot in lume existau si exista si in prezent tot felul de ritualuri ce marcheaza aceasta perioada (tineti minte ca data de 21.12.2012 a reprezentat o data importanta pentru mayasi). Anticii au construit piramide si temple impresionante care marcau acest eveniment magic. In aceasta perioada oamenii mediteaza la ei si la ceea ce au realizat un an intreg. Este o perioada de reintoarcere la spiritualitate si la Unitate... dupa cum spune versul - de Craciun romane sa fii bun.
Inchipuiti-va acum ce inseamna Ignatul intr-o asemenea ecuatie. Macelarirea unor fiinte neajutorate, intr-un asemenea moment, are rolul de a degenera si a distruge toata aceasta manifestare si vibratie magica. Omul este astfel impiedicat (se impiedica singur de altfel) sa aiba acces la spiritualitate, afundandu-se in materie si vibratie joasa. Adica in sacrificii inutile si multa, multa mancare proasta.
Sper ca acest material (poate neinspirat) sa sensibilizeze vreo cativa romani, cu ceva ramasita de suflet, sa renunte la acest ritual satanic.

In speranta ca nu am suparat pe multi dintre cititorii blogului meu, am sa va urez un Solstitiu fericit si multa, multa fericire!!!!

P.S. Pe data de 21 decembrie 1989 incepe Revolutia romana la Bucuresti... curios nuuu?

sursa foto: http://www.fanatik.ro/

cititi si: Fenomenul magic al Solstitiului de iarna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu