miercuri, 16 decembrie 2015

Importanta primului gand

Atunci cand problemele ne depasesc mintea noastra pare sa nu mai faca fata. Ganduri peste ganduri ne vin prin minte, dar niciunul nu pare sa ne ajute. Asta pentru ca logica noastra este limitata de multe credinte de ale noastre.
Totusi, mintea noastra are intotdeauna o solutie salvatoare la orice problema. O solutie salvatoare care tine de intuitie si de capacitatea mintii noastre de a se conecta la propriul Eu. Aceasta solutie salvatoare este de fapt primul gand.
Cand avem o problema si cautam o solutie primul gand este intotdeauna cel mai bun. Problema este ca nu intotdeauna reusim sa il bagam in seama. Nu il bagam in seama deoarece noi nu gandim de multe ori cu mintea noastra. Da... cum ati auzit... nu gandim cu mintea noastra.
Omul gandeste avand la baza constructii mentale si credinte preluate de la familie si anturajul in care traieste. Aceste constructii mentale ne impiedica sa ne ascultam primul gand deoarece ne formeaza ganduri preconcepute. Gandurile preconcepute ne intuneca primul gand si ni-l anuleaza.
Constructiile mentale preconcepute pot fi diminuate, dar pentru asta este nevoie de exercitiu mintal. Un exercitiu care sa includa o cunoastere a gandurilor noastre cat si a noastra ca persoana. Un exercitiu de analiza obiectiva a gandurilor si a mintii noastre.
Ati meditat vreodata asupra voastra? Ati meditat vreodata asupra temerilor voastre, asupra lucrurilor care va provoaca stres, asupra modului cum ati gandit in copilarie...? Daca nu... inseamna ca este momentul sa o faceti acum si sa scoateti la iveala primul gand si prima solutie pentru schimbare..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu