duminică, 20 decembrie 2015

Rune Heivang - Singura cale spre adevarata libertate este sa intelegi cine esti

„Singura cale spre adevarata libertate este sa intelegi cine esti si aceasta cunoastere iti va arata ca deja esti liber.”

Care este cel mai important lucru din viata ta? Cine esti tu? De unde vii? Unde mergi? Care este scopul vietii tale? Cum poti tu sa fii in siguranta, in pace, fericit si liber tot timpul? Cum poti fi tu liber din a mai cauta libertatea?
Raspunsul la toate intrebarile tale este UNUL singur: CONSTIINTA ESTE TOT CEEA CE EXISTA.

Cu mult dincolo de cuvintele despre pacea launtrica, armonie si adevar, acest mesaj al mesajelor iti deschide usa ca sa VEZI ca TU ESTI pacea launtrica, bucuria si abundenta pe care o cauti. TU esti intregul.
Aceasta invatatura vine dintr-o cunoastere straveche, dincolo de spiritualitate, de psihologie si de religie, despre cum sa „vezi” adevarul tuturor adevarurilor.
Iti arata ca, pentru a intelege cine esti cu adevarat, trebuie sa te opresti din cautare – momentul de acum esti tu. Si asta este tot. Cand descoperi acest lucru, vezi ca momentul de acum este intotdeauna bun, intotdeauna minunat, indiferent care-ti este experienta din prezent. Fericirea din momentul de acum nu are nici un motiv special, este doar o stare de a fi. Si stii ca sursa tuturor lucrurilor este aceeasi si ca aceasta constiinta, care iti permite sa experimentezi orice, este sursa a tot-ceea-ce-este.
Este atat de simplu.
Cei mai multi oameni, dupa trezire, parcurg o calatorie de descoperire a adevarului in tot-ceea-ce-este; ei isi dau seama ca nu trezirea este „tinta”, dar ca iti deschide usa catre tinta finala: intelegerea deplina ca tu esti constiinta nelimitata.
Te trezesti la intelegerea faptului ca tu nu esti gandurile sau sentimentele tale, ca nu esti corpul tau si ca nimic din aceasta realitate care se schimba mereu nu iti poate aduce fericire, siguranta sau libertate care sa dureze. Iar in ceilalti oameni – cei care iti pot da si cei care iti pot lua ceva – te descoperi pe tine insuti.
Sa descoperi cine esti cu adevarat inseamna sa vezi lumea; manifestarea fizica a universului este insasi sursa care se priveste pe sine.
Aceasta calatorie este pentru toata lumea, dar o incepi numai atunci cand iti vine timpul sa stii. Calatoria nu poate incepe nici inainte, nici dupa aceea. Apoi, poate incepe dezintegrarea a tot ceea ce ai crezut ca esti tu. Si intelegi ca tot ce vei fi facut inainte va fi fost doar pregatirea pentru calatoria de trezire la adevarata ta natura.
Calatoria te va duce dincolo de tot ceea ce ti-ai imaginat vreodata. Vei gasi un loc unde ai sa simti ca nimeni nu a ajuns vreodata inainte si ai sa simti ca nu te poate ajuta nimeni. Numai tu poti sa te ajuti. Retine: asa este atunci cand te afli pe drumul cel bun. Acesta este „locul” unde sa capitulezi. Acesta este „locul” unde te opresti din calatorie. Vei descoperi ca nu exista nici-un-lucru (no-thing = nimic), ca nu este un „loc”, dar ca totusi este ceva. Acesta este adevaratul „tu”. Stai aici. Ai fost intotdeauna „aici”; ai avut doar nevoie sa intelegi acest lucru, prin aceasta calatorie. Asta este.
Aceasta intelegere este raspunsul la toate. Daca te intrebi cine esti, Stai aici. Daca te intrebi de unde vii, Stai aici. Daca te intrebi unde te duci, Stai aici. Daca te intrebi de unde vin copiii, Stai aici. Daca te intrebi de unde vine toata lumea, Stai aici. Daca te intrebi de unde vine universul, Stai aici. Daca te intrebi de unde vin gandurile si sentimentele tale, Stai aici
Marea calatorie!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu