vineri, 19 februarie 2016

Accelerarea timpului

Am auzit multe variante despre ceea ce ar insemna accelerarea timpului. Cele mai multe dintre variante tinteau anul 2012. Mai toate aveau ca idee principala faptul ca accelerarea rezonantei Schumann ne scurteaza viata.
Se preconiza faptul ca timpul se accelereaza pana in anul 2012 cand avea sa ajunga la un punct final... timpul zero. Desi am postat si eu un asemenea material (am crezut de cuviinta ca trebuie sa public si ideile altora, deoarece eu nu sunt detinatorul adevarului suprem), aceasta idee nu m-a convins.
Timpul nu exista in realitate. El este o iluzie. Exista numai momentul prezent si conceptul pe care noi il avem fata de acesta. Timpul, ca iluzie, depinde exclusiv de ceea ce gandim noi.
In copilarie timpul trece mai greu. Nu stiu daca va mai aduceti aminte, dar perioada trecuta de la 10 la 20 de ani mie mi s-a parut o vesnicie, pe cand cea de la 20 la 30 a fost foarte rapida. Acest fapt se datoreaza accelerarii constiintei noastre.
Cu cat ne maturizam, cu atat constatam ca timpul ne lipseste... iar Universul ne da dreptate. Timpul este prea rapid pentru noi. Suntem mai aglomerati, muncim, pierdem timp in trafic, incercam sa facem cat mai mult in cat mai putin timp posibil. In acel moment trimitem mesaj Universului ca timpul trece prea repede si el va trece cu adevarat prea repede.
Aceasta situatie este stimulata de societate. Desi se spune ca traim mai mult decat stramosii nostri, in realitate accelerarea timpului, printr-o aglomerare excesiva a acestei realitati, ne scurteaza viata. Facem multe treburi si nu acordam destul timp Sinelui nostru.
Intotdeauna am avut impresia ca lucrurile frumoase tin putin (aceasta impresie predomina printre indivizi deoarece au fost programati mental gresit inca din nastere) si ca lucrurile rele tin mult. Si asa a si fost in realitate. Mintea noastra, din pacate, functioneaza pe baza unei legi de atractie inversa.
Iubitorii sportului au observat tot timpul, atunci cand echipa lor conducea pe final de meci, ca timpul trece extraordinar de greu... si chiar trecea greu. Aceste exemple sunt adevarate si ne arata ca mintea noastra influenteaza timpul si chiar Universul. Mintea noastra accelereaza si incetineste timpul.
Probabil ca asta este unul dintre motivele pentru care "starea de copil" este una ravnita de noi toti. O stare a timpului lent si a observatiei. O stare a bucuriei si a puritatii.
Din pacate, multi copii se maturizeaza rapid si isi aglomereaza timpul cu televizorul, internetul si jocurile. La astea se adauga scoala si invatatul. In acest mod, copiii isi pierd viata la propriu, ajungand la batranete sa constate ca nu au facut mare lucru cat timp au trait pe pamant.
Daca v-ati intrebat de ce societatea va pune sa munciti 8 ore pe zi si va da o gramada de modalitati de a petrece timpul liber (in baruri, mall-uri, la tv, internet etc) acum puteti gasi un raspuns.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu