miercuri, 3 februarie 2016

De ce copiii afgani sunt cei mai rapizi?

PERFORMANŢĂ | Un copil refugiat din Afganistan în Suedia e campion de viteză la 14 ani. Există suspiciuni că tânărul atlet ar avea, în realitate, între 20 şi 30 de aniDaca te uiti la fotografiile din cadrul competitiilor de copii iti dai seama ca intrebarea din titlu este putin tampa. Saad Alsaud este un tanar afgan care la intrarea in Suedia a declarat ca are 14 ani, desi aspectul sau fizic pare sa fie de aproape 30 de ani. Astfel ca, acesta a fost cazat intr-o casa de minori. Rezultatul - a participat la o cursa cu copii de 10 - 14 ani pe care a castigat-o.
Acest aspect pe care l-am ales ca introducere este doar o mica parte a problemei. Problema reala este ca foarte multi imigranti arabi, in lipsa oricarui act de identitate, declara ca au 14, 15 sau 16 ani, desi aspectul lor fizic le tradeaza varsta de aproape 30 de ani.
Problema si mai grava este ca sunt crezuti de catre autoritati. Astfel, emigranti arabi sunt primiti de autoritatile suedeze si norvegiene si sunt cazati in case de minori. Multi dintre acesti imigranti sunt foarte violenti, facand multe probleme in comunitatile in care sunt primiti.
Un editorialist suedez, Merit Wager, a dezvăluit pe blogul său, în noiembrie, că lucrătorii de la serviciul de imigraţie au primit ordin să accepte fără comentarii declaraţiile refugiaţilor care susţin că sunt copii, dacă aceştia nu arată a fi mai bătrâni de 40 de ani. „Mulţi dintre noi suntem obligaţi să păstrăm tăcerea dacă bănuim că vreunul dintre azilanţi minte în cererea sa. Dar supervizorii de aici vorbesc între ei că mulţi dintre aceşti «copii» sunt adulţi“, a mai declarat un lucrător guvernamental.
Situatia este destul de delicata astfel ca, in ultimii ani, 33.250 din cei peste 160.000 de refugiaţi ajunşi în Suedia s-au declarat a fi minori. Minori care apoi fac niste mari probleme. Un somalez de aproape 1,85 m, care pretinde că are 15 ani, şi-a măcelărit asistenta, pe Alexandra Mezher (22 de ani), în centrul de primire al azilanţilor unde era cazat. Asasinul minor Youssaf Khaliff Nuur se bărbiereşte, potrivit unor surse citate de ziariştii britanici.
Aceasta stire, observata de mine pe paginile sport.ro, este una cat se poate de concludenta in ceea ce priveste problematica emigrantilor "sirieni", cat si a teroristilor musulmani din Europa. Tarile europene permit intrarea pe teritoriul lor a unor indivizi periculosi. Indivizi periculosi ce se dau drept minori... ei se dau minori, iar autoritatile europene nu au nimic de obiectat. Acesti indivizi sunt cazati la un loc cu minorii. Asta pentru ca se doreste controlul lor inca de la intrarea in tara. Ce se intampla mai apoi cu ei inca nu stim sigur, dar observam ca o parte din ei sunt, sau devin niste adevarati criminali. Si te mai intrebi cum naiba ia nastere terorismul.

sursa articol si foto: http://www.prosport.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu