luni, 29 februarie 2016

Geopolitica oculta - Anexarea Crimeei permisa de Occident

Un document publicat de o comisie parlamentara din Kiev scoate la iveala un adevar legat de anexarea Crimeei. Documentul contine transcrierea reuniunii Consiliului National de Siguranta si Aparare din 28 februarie 2014 si a fost emis la o saptamana dupa caderea de la putere a fostului presedinte Ianukovici si la o zi dupa ce fortele speciale rusesti au pus stapanire pe cladirile guvernamentale din Crimeea. 
Potrivit documentului, in cadrul acelei reuniuni presedintele interimar Turcinov a dorit sa declare stare de razboi si sa respinga atacul rusesc, dar ministrii sai l-au avertizat ca acest lucru nu e posibil.
Ihor Teniuh, detinatorul portofoliului apararii, i-a spus presedintelui interimar ucrainean ca poate mobiliza doar 5.000 de soldati, in vreme ce Rusia are deja 38.000 de oameni la granita, sub pretextul unui exercitiu militar. Turcinov a fost avertizat si de alti lideri ucraineni care i-au spus ca majoritatea locuitorilor Crimeei sunt pro-rusi, asa ca nu vor rezista in fata invaziei. Un alt avertisment l-a primit de la premierul Iateniuk care i-a spus clar ca NATO “se teme” sa ajute Ucraina si ca nicio tara nu le va veni in ajutor in cazul unui razboi cu Rusia. Chiar celebra Iulia Timosenko, " eroina luptei anti-rusesti", l-a avertizat pe Turcinov ca in Ucraina se va repeta scenariul din Ossetia de Sud, cand rusii au invadat Georgia profitand de conflictul dintre fosta republica sovietica si regiunea separatista.
Timosenko a declarat ca Putin abia astepta sa-i dam un motiv. Mai tineti minte cum a inghiti Saakashvili momeala si a pierdut? Trebuie sa devenim cea mai pacifista natiune de pe planeta”.
Americanii si germanii ne-au cerut sa nu incepem nicio actiune deoarece, dupa informatiile lor, Putin o va folosi drept pretext pentru o invazie pe scara larga”, a spus si seful serviciului de informatii ucrainean. “Sugerati sa nu facem nimic?”, a intrebat Turcinov.
Dupa cum stiti Ucraina a stat cu mainile in san in timp ce Rusia o dezmembra in bucati. In acelasi timp, Occidentul se limita doar la sanctiuni economice si politice.
Dezmembrarea Ucrainei imi aduce aminte de un alt caz celebru in care o tara a fost dezmembrata fara ca sa se traga un foc. Este vorba despre dezmembrarea Romaniei in urma dictatului de la Viena din 1940. Atunci, la fel ca in acest caz, regele Carol al II-lea  a fost sfatuit sa nu respinga fortele rusesti, unguresti si bulgare. Astfel, Romania a fost sfartecata fara a se trage un glont. 
Revenind la cazul ucrainean, Occidentul a fost partas la dezmembrarea acestei tari. O dezmembrare care a avut ca scop eliminarea unui eventual stat puternic care putea fi greu de manipulat. Asta in conditiile in care statul ucrainean nu prea "juca" jocul liderilor oculti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu