luni, 15 februarie 2016

Locul in care oamenii traiesc 140 de ani

Oamenii isi doresc sa fie sanatosi si sa traiasca mult. Se pare ca pe pamant exista un asemenea loc. Valea râului Hunza, aflata la graniţa dintre India şi Pakistan este "oaza tineretii", in care oamenii  aproape nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată mereu tineri. Aici oamenii ating varste de pana la 140 de ani.
Indivizii cu peste o suta de ani sunt o obisnuinta pe strazile acestei localitati. Populatia acestei zone a fost descoperita de catre europeni în anii 20, mai precis de către un doctor scoţian numit MakKarrison care a trăit o perioadă îndelungată alături de ei. Acesta nu a stat degeaba si s-a documentat serios cu privire la modul lor de viata. A ajuns la concluzia ca secretul pentru longevitatea acestora este dieta lor. O dieta ce contine putina carne si doar doua mese pe zi. Indivizii din aceasta comunitate innoata in ape inghetate, iar o plimbare de 15-20 km este cât se poate de normală.
Conform ideilor lui R. Bircher din cartea sa  "Hunza-people who do not know disease", poporul din Hunza au o dieta dominată de fructe şi legume, mănâncă multă hrană neprepărată, crudă, consumă foarte puţină sare si nu consuma alcool si dulciuri decat foarte rar.
O expeditie condusa de o echipa medicala franceza in tinutul Hunza a stabilit ca speranta de viata a acestor indivizi este de 120 de ani. Iar in 1977, in cadrul unui congres despre cancer s-a constatat absenţa cancerului în orice formă din interiorul comunitatii Hunza.
Rezulta ca daca vreti sa aveti o viata indelungata evitati carnea, sarea, alcoolul, dulciurile, consumati alimente cat mai aproape de starea naturala si mai mult ca sigur evitati gandurile negative.

sursa: http://www.businessmagazin.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu