joi, 10 martie 2016

Copiii din tribul moken pot vedea sub apa precum delfinii

Ne intrebam de ce nu reusim sa levitam sau sa comunicam prin telepatie. Dar aceste calitati nu le avem pentru ca nu le constientizam si nu pentru ca nu suntem capabili de asta. Oamenii sunt capabili sa-si depaseasca limitele fizice si sa manifeste orice tip de capacitate extrasenzoriala, dar pentru asta trebuie sa elimine limitarile pe care si le-au impus pe toata durata istoriei. 
Un fenomen aparte, pentru oamenii de stiinta, il reprezinta copiii din tribul moken, trib nomad care traieste in arhipelagul insulelor de pe Marea Andaman, de-a lungul coastei de vest a Thailandei. Acestia sunt considerati copii fenomen deoarece pot vedea sub apa exact ca delfinii. 
Poporul moken, cunoscut ca ''nomazii de mare" a fost, in trecut, dependent de ocean. Copiii lor petreceau o mare parte din timpul lor in ocean, scufundandu-se spre fundul apei in cautare de hrana. Astfel, acestia si-au dezvoltat o vedere clara pe sub apa.
"In mod normal, atunci cand suntem sub apa, totul este atat de neclar incat ochiul nici nu incearca macar sa se acomodeze. Dar copiii moken se pot adapta acestor conditii, ei isi pot micsora pupilele si isi pot schimba forma cristalinelor. Focile si delfinii au o adaptare similara", afirma cercetatorul in domeniul vederii, Anna Gislen, de la Universitatea din Lund, Suedia.
Aceasta adaptare ne dovedeste ca oamenii isi pot depasi limitele fizice (dar si cele extrasenzoriale) atunci cand exista un interes real in acest sens si continuitate in practica respectiva.

sursa: http://www.cronicadeiasi.ro/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu