miercuri, 2 martie 2016

Sirienii bat tot ce le iese in cale!!!

Refugiatii sirieni sunt o problema din ce in ce mai mare. Cel putin asta vrea sa ne arate mass media. Nu pot sa nu trec cu vederea imaginea pe care refugiatii sirieni si-au facut-o in Europa. Mizerabili, hoti, violatori, batausi si nu in ultimul rand teroristi, refugiatii sirieni (asta e un cliseu deja, in realitate sunt refugiati pakistanezi, afgani, irakieni... etc) au devenit o paria a societatii europene. In acelasi timp, Islamul a devenit o religie de care ne ferim cu totii si pe care o percepem ca fiind salbatica si lipsita de etica si omenie. Dar lucrurile nu au stat intotdeauna la fel. In perioada medievala (acum 500 sau 600 de ani in urma) cultura islamica era vazuta ca fiind mult mai evoluata si mai libertina decat cea crestina.
In comparatie cu lumea crestina unde, in afara de crestinii complet obedienti fata de biserica, nimeni nu avea loc decat pe rugul de ars, statele islamice permiteau diferitelor rituri crestine si nu numai sa-si continue existenta nederanjate de nimeni (nu spun ca nu au existat si derapaje ale unor lideri islamici). In interiorul islamului cultura si stiintele se dezvoltau nestingherite de nimeni in timp ce Biserica Catolica (si cea Ortodoxa de altfel) sufocau orice forma de manifestare culturala si stiintifica. A fost nevoie de o manifestare culturala si stiintifica de proportie (Renasterea... si aia controlata de Biserica pana la un punct) pentru ca Europa sa poata sa se dezvolte. Mai corect spus, in perioada medievala europenii pareau a fi niste salbatici nespalati si necivilizati in comparatie cu arabii.
Problema este cum de s-au inversat lucrurile? Raspunsul este simplu - prin razboi, oprimare, manipulare si dominare. Primul pas a fost facut in timpul Cruciadelor, unde "sfintele" armate crestine occidentale, la ordinul Papei, au distrus si macelarit un oras intreg - Constantinopolul (un oras crestin-ortodox care trebuia aparat de fapt) si au pornit un razboi de durata impotriva islamului.
Al doilea pas l-au facut portughezii. Au trimis vase de-a lungul Africii care au ajuns in India unde au preluat, prin forta si printr-un macel infricosator asupra populatiei, comertul mondial din mainile arabilor. Din acel moment europenii au acaparat intreaga lume si au dus-o in sclavie.
Islamul a primit mii de lovituri din partea europenilor care au culminat cu impartirea Orientului Mijlociu, dupa Primul Razboi Mondial, intre marile puteri Franta si Marea Britanie. O impartire care a invrajbit Orientul si Islamul si care a distrus tot ce a creat aceasta cultura.
Odata cu dominarea europeana a islamului a aparut si fanatismul religios arab. Un fanatism dezvoltat, ghici unde, in scolile islamice din Occident. "Scoli" sustinute de occidentali si care la inceput au luptat impotriva URSS-ului in razboiul din Afganistan.
Daca veti avea curiozitatea de a va informati cu privire la cum aratau Afganistanul, Egiptul, Libia, Irakul, Siria inainte de a interveni Occidentul in treburile lor, va veti lamuri cam cum stau cu adevarat lucrurile. Aceste state au avut un prezent si un viitor promitator in fata pana cand interesele lor s-au izbit de cele americane, apoi lucrurile au luat o intorsatura nefasta pentru ele.
Revenind la refugiati, ceea ce se intampla in Europa sunt exagerari. Exagerari ale mass mediei conturate si ajutate de comportamentul statelor respective. State care, desi se fac ca resping valurile de emigranti, integreaza in societatile lor indivizi dubiosi care se prezinta ca fiind minori. Niste indivizi foarte violenti care sunt mai apoi lasati in libertate (este curios cum un stat precum Norvegia, atat de sensibil la drepturile copiilor, trimite in centrele lui de copii indivizi arabi foarte violenti care se legitimeaza ca minori... De ce copiii afgani sunt cei mai rapizi?) si care fac o gramada de probleme. Indivizi care mai apoi se infiltreaza printre randurile emigrantilor - rezultatul este cel pe care-l vedeti la tv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu