sâmbătă, 28 mai 2016

Ce este cel mai important?

Care este cel mai important aspect al vietii sau care este scopul nostru pe aceasta planeta sau realitate? Raspunsul venit din partea omenirii - bogatie, putere. Se pare ca aceste doua concepte au facut ca viata omului, in ultimele milenii, sa fie plina de durere. Razboaie, masacre, lupte pentru putere - toate acestea au insangerat existenta omului pe pamant pe toata intreaga istorie cunoscuta noua.
Si totusi care este cel mai important lucru? Raspunsul este unul cat se poate de simplu - fericirea. Suntem aici ca sa experimentam aceasta realitate. Iar experimentarea completa o aflam in fericire. Prin fericire ne marim vibratia si suntem capabili sa aflam doar lucrurile placute si frumoase ale acestei realitati.
Nimic altceva nu conteaza in aceasta realitate. Totul are ca singur scop fericirea. Pacat este ca majoritatea oamenilor tocmai asta uita sa faca... sa fie fericiti. De aici incepe cautarea unui alt scop pe care il gasim in lacomie.
Din pacate lacomia ne defineste acum ca umanitate si nu in ultimul rand ca natiune. Romanii sunt niste oameni lacomi. Banii sunt vazuti ca fiind vitali. Romanii isi lasa copiii acasa in grija bunicilor si pleaca la munca in strainatate. In acest fel cred ca isi pot ajuta familia, dar in realitate lucrurile stau invers. In strainatate romanii nu sunt fericiti si nici copiii lor, ramasi practic abandonati, nu sunt. Aceasta este adevarata drama a acestei natiuni, dar romanii nu pot vedea asta. Lacomia lor dupa bani mai multi face ca acest popor sa se scufunde.
In realitate fericirea iti poate aduce totul. Dar scufundati in griji, oamenii nu pot observa acest fapt. Nu pot observa acum, dar poate in timp, satui de atata stres si necaz, oamenii vor observa ca nu e chiar greu sa zambesti si sa te bucuri pentru simplul fapt ca existi. Probabil atunci, oamenii vor observa cat de orbi au fost si cum au irosit o viata pentru a strange niste bogatii care in fapt nu le-au adus nimic (doar probleme). Niste bogatii care oricum se gaseau peste tot, dar care erau trecute cu vederea pentru ca lacomia nu permite o vedere de ansamblu.
 Nu uita... ia si te bucura de putinul pe care il ai. Nu te lacomi mai mult. Munceste, dar nu uita sa iti lasi timp sa te bucura de aceasta realitate. Ia si gaseste fericirea in tot ce ai si in tot ce esti. Restul va veni de la sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu