miercuri, 29 iunie 2016

Adevarul despre Brexit

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana pare sa fi indarjit autoritatile comunitare. Conform Ziarului Financiar, Miniştrii de Externe ai Franţei şi Germaniei ar fi dezvăluit, în faţa grupului de la Vişegrad, un plan de a transforma statele UE într-un superstat gigant, în care ţările membre ar trebui să renunţe la armata proprie sau la banca naţională.
Postul polonez TVP Info a anunţat că propunerea ar fi urmat să fie prezentată marţi seara în faţa grupului de la Vişegrad din care fac parte Polonia, Cehia, Ungaria şi Slovacia, de către minstrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.
Conform planului, statele membre UE şi-ar pierde dreptul a a avea propria armată, propriul cod penal, propriul sistem fiscal şi banca naţională. Toate aceste puteri ar urma să fie preluate de Bruxelles. Statele din cadrul Uniunii Europenear putea pierde, de asemenea, controlul pe care îl mai au asupra propriilor graniţe, inclusiv dreptul de a aplica proceduri naţionale cu privire la primirea şi relocarea refugiaţilor.
În introducerea  documentului este mentionata declaratia ministrilor german si francez: "Ţările noastre împărtăşesc un destin comun şi un set comun de valori care dau naştere unei uniuni şi mai putrenice între cetăţenii noştri. Prin urmare, vom depune eforturi pentru o uniune politică în Europa şi îi invităm pe ceilalţi europeni să participe la această aventură".
Poate pana la urma se va dovedi doar un zvon, dar aceasta idee odata expusa public va fi pusa in practica.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu