miercuri, 22 iunie 2016

“Europa de Est are nevoie de trupe permanente ale NATO"

La aceasta concluzie au ajuns autoritatile americane, spun cei de la The Guardian. “Trupele NATO ar trebui să fie staţionate permanent în Europa de Est, pentru a proteja zona faţă de potenţialele mişcări agresive ale Rusiei", au declarat doi foşti factori de decizie ai politicii din SUA într-un raport care ar putea spori tensiunile cu Moscova. 
In cadrul NATO se discută deja planuri de înfiinţare a unor forţe de rotaţie de până la 4.000 de militari în Europa de Est. In acest context, Marea Britanie a promis să conducă unul dintre batalioane şi va trimite până la 700 de militari la Țările Baltice şi Polonia. Germania, Canada şi SUA vor conduce celelalte trei batalioane, în timp ce Franţa este de aşteptat să contribuie cu o companie de 250 de militari în compania condusă de Marea Britanie. Lucrurile se misca repede, mai este de aşteptat doar ca miniştrii Apărării să semneze planurile la summit-ul cheie al NATO din 7 iulie. Conform The Guardian, mutarea mai multor trupe în Europa de Est ar satisface de fapt cererea unor membri NATO, cum ar fi Polonia. Într-un raport pentru Consiliului Atlantic, Nicholas Burns, fost ambasador al SUA pe Alianţa Nord-Atlantică şi Gen. James Jones, fost comandant suprem al forţelor aliate în Europa, susţin ca această forţă NATO să devină permanentă, atata vreme cat Rusia îşi va menţine postura agresivă, a mai declarat cotidianul britanic.
Daca inca nu stiati care este motivul pentru care exista acest conflict Rusia - Occident, puteti deduce foarte usor ca totul are ca scop construirea unei forte armate supra-statale. O forta armata supra-statala care sa poata controla cat mai eficient fiecare tara in parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu