joi, 9 iunie 2016

Hristos s-a inaltat!!!.... unde?

Chiar asa... unde s-a inaltat Hristos? Aceasta intrebare pune pe tapet o mare contradictie a Bibliei si a Noului Testament. La intrebarea... unde este Imparatia Cerurilor, Iisus raspunde ca ea este in interiorul nostru. Acest raspuns pare unul normal si logic in acelasi timp. Dar totusi, tot Iisus ne demonstreaza contrariul atunci cand se inalta, practic aratand oamenilor ca Imparatia Cerurilor este chiar in cer... in spatiul cosmic. Noi stim ca in spatiul cosmic exista planete, stele, sisteme solare etc. Poate ca Iisus chiar a venit din spatiul cosmic. Posibil.
In cadrul acestui conflict de idei nu cred ca s-a pus problema ca Iisus sa fie extraterestru (desi cine stie). Ideea este ca Biserica a sustinut dintotdeauna ca Imparatia Cerurilor este chiar in spatiul cosmic, constienti de faptul ca inevitabil tot ce era superior sau divin trebuia sa vina doar de sus si nu de jos (mai este si faptul ca vechii zei, care stau la originea credintelor, au venit din cer).
Dupa cum am mai spus in materialele mele, persoana biblica Iisus este una fabricata, iar ideile lui au fost preluate de la un alt personaj important care a trait in aceasi perioada (posibil sa-l fi chemat Iisus sau nu). Ideile preluate au fost pliate pe portretul unui erou capabil sa salveze o intreaga omenire. Problema a fost ca cei care au gandit acest personaj nu au stiut semnificatiile adevarate ale acestor idei preluate (sau poate stiau, dar au facut-o intentionat). Toate aceste pilde si informatii mistice au fost impletite cu credinte primitive in tot felul de zeitati cosmice (si aceste idei proveneau tot de la un adevar vechi, dar erau puternic mistificate) iar rezultatul a fost o "strutocamila". In adevaratul sens al cuvantului, informatiile biblice ne prezinta un basm. Un basm destul de slab de altfel. Adevarurile prezente in Biblie, putine cate sunt, sunt puse intr-un context cu totul nepotrivit.
Revenind la Inaltare, aceasta poveste nu se regaseste in primele scrieri biblice. A fost adaugata mai tarziu. 

Un comentariu:

  1. În această perioadă o seamă de maimuțe , neevoluate, se vor dezintegra, de foame să zicem, deoarece nu le-a dat prin cap că pentru a de ospăta din bananele de dincolo de râu trebuie fabricată o barcă sau o plută, intrând la apă, posibil se vor îneca și astfel vor ajunge în dimensiunile rezervate de propria lor Conștiință, dacă au așa ceva.

    RăspundețiȘtergere