marți, 28 iunie 2016

Neale Donald Wlasch - Cand a da ajutor cuiva inseamna a-i lua din putere?

Atunci cand ajutorul oferit intr-un asemenea mod incat creeaza dependenta continua, mai degraba decat independenta rapida. Cand le permiti altora sa inceapa, in numele compasiunii, sa se bazeze pe tine, mai degraba decat pe ei insisi.
Aceasta nu inseamna compasiune ci dorinta de a-i face dependenti de tine. De a avea putere asupra lor. Pentru ca, acest gen de ajutor, in realitate iti mareste orgoliul. Deosebirea poate fi foarte subtila si, uneori, nici nu-ti dai seama ca ai inceput sa devii plin de tine. Crezi cu adevarat ca de fapt, faci tot ce poti ca sa-l ajuti pe altul... dar fii atent ca, nu cumva, prin asta sa urmaresti sa-ti autocreezi un plus de valoare. Pentru ca, in masura in care tu permiti altor persoane sa te faca responsabil pentru ele, in aceeasi masura le permiti sa te faca puternic. Si aceasta te face, desigur, sa te simti valoros.
Iar acest gen de ajutor este un afrodiziac care ii seduce pe cei slabi. Telul este sa-i ajuti pe cei slabi sa devina puternici, nu sa-i lasi sa devina si mai slabi.

P.S. Am postat acest material, preluat din cartea Conversatii cu Dumnezeu, un dialog neobisnuit, vol. II, de Neale Donald Walsch, pentru a constitentiza o parte a indivizilor care chiar crede ca ajuta, facand pe altii sa devina mai slabi. Autoanalizati-va comportamentul si eliminati orice piedica spre desavarsire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu