vineri, 22 iulie 2016

Adevarata incalzire globala

Ultimii ani au adus cu sine transformari climatice de amploare. Ierni prea blande, primaveri cu temperaturi la extrema si veri prea ploioase sau prea secetoase. Dupa cum vedeti, totul a fost la extrema, se pare ca natura nu a ales deloc calea de mijloc. In acelasi timp, mass media a pus aceasta schimbare globala pe seama poluarii si a efectului de sera cauzat de om, dar lucrurile nu sunt asa de simple.
Ca de obicei, mass media (controlata de Oculta Mondiala) ne prezinta un adevar trunchiat sau, mai bine zis, foarte trunchiat. In realitate, Natura se schimba odata cu Constiinta noastra. Noi, ca entitati energetice, suntem una cu Pamantul si suntem profund conectati cu el. Pamantul si Natura de asemenea reactioneaza la orice modificare de perceptie si de constiinta a umanitatii si dupa cum stiti, ultimele secole au adus schimbari dramatice in interiorul societatii omenesti si nu numai.
Pentru a intelege pe deplin ceea ce vreau sa spun, voi face o mica intoarcere in istorie. Daca aveti curiozitatea sa studiati civilizatia Cucuteni veti observa ca oamenii din vechime aveau obiceiul de a studia atent Natura. Astfel, acestia intrau in starea de observatie constienta (o stare meditativa de conectare cu Natura), fiind capabili sa simta pulsul planetei. In acelasi timp, mergeau desculti ( citeste Paseste desculti), dezbracati, aveau obiceiul de a face sex pe terenul pe care urmau sa il lucreze (poate parea ciudat pentru unii acest obicei, dar reprezenta o modalitate eficienta de a se conecta direct la natura). Aceste metode erau intr-atat de eficiente incat oamenii erau capabili sa stie temperatura sau sa cunoasca exact cand si cum va ploua sau va ninge. Seceta, ploile sau ninsoarea abundenta nu ii afectau deoarece oamenii stiau sa evite zonele inundabile, reusind sa foloseasca surplusul de apa (creeau canale sau largeau si adanceau iazuri) sau de ninsoare (ninsoarea avea rolul de a izola bordeiele in care locuiau) in folosul lor.
Oamenii nu se multumeau cu atat, acestia incercau sa comunice si sa asculte Pamantul. Cunosteau ceea ce il deranja si se fereau sa faca orice lucru care credeau ca poate sa-i dauneze.
In timp, oamenii s-au indepartat de Pamant. Treptat, odata cu dezvoltarea civilizatiei si cu formarea statelor, oamenii au inceput sa construiasca fara sa tina cont daca acest fapt este daunator sau nu. Religiile au impus zei invizibili care se regaseau in cer, omitand sa spuna ca adevarata divinitate este chiar natura. Astfel, oamenii au incercat sa caute divinitatea in locuri in care ea nu exista, uitand sa respecte Natura.
Odata cu dezvoltarea marilor state (civilizatiile din Asia Centrala si Asia Mica, colonizarea greaca, Imperiul Roman) natura s-a schimbat dramatic, producand dezastre la scara mare. Explozii vulcanice de proportii si cutremure dezastruoase au sters practic de pe Pamant civilizatii (civilizatia minoica, de exemplu). Aceasta schimbare climatica si a Pamantului in sine s-a produs odata cu marile razboaie de cucerire si cu suferintele oamenilor si popoarelor oprimate. Suferinta oamenilor si energia negativa emanata de acestia au produs un efect de proportii in interiorul naturii. Pamantul, conectat la Constiinta colectiva, a reactionat prin tulburari climatice de anvergura.
Tulburarile climatice au continuat in cadrul istoriei din cauza problemelor pe care oamenii le-au facut. Aceste probleme s-au acutizat si au prins proportii in perioada actuala. Razboaiele de proportii (Primul Razboi Mondial, cel de-al Doilea Razboi Mondial), crimele in masa (lagarele naziste, crimele din URSS, Africa, Candbodgia etc), au interactionat cu Pamantul. In afara de asta, oamenii s-au izolat de tot de natura. Oamenii circula cu masina, trenul, avionul, locuiesc in apartamente si case perfect izolate, fara a mai lua contact cu Natura si Pamantul. In acelasi timp, prin distrugeri sistematice ale naturii, prin vanare intensiva (oamenii au dus la disparitie specii intregi de animale si plante) si chiar prin poluare, s-a produs un dezechilibru energetic. Toate aceste fapte negative au dus la ceea ce numim acum Incalzire Globala. Dupa cum vedeti, poluarea e doar o parte a problemei de ansamblu. De fapt, cea mai grava problema o reprezinta dezechilibrul energetic si de Constiinta al oamenilor. Oamenii nu mai sunt conectati la Natura si Pamant si nu mai il mai respecta. Natura ne raspunde printr-o modalitate asemanatoare cu comportamentul nostru. De fapt, de ce ne mai miram ca avem inundatii masive cand padurea de pe versant este toata taiata. Sau, de ce ne miram cand in timpul verii inghetam de frig cand in noi a inghetat sufletul. Totul este conectat, orice fapta de-a noastra se reflecta in realitatea noastra. Natura se va calma cand ne vom calma si noi si nu vom mai provoca atatea distrugeri, crime in masa sau razboaie.
O alta fata o modificarii climatice o reprezinta schimbarea Constiintei oamenilor. In aceasta perioada, oamenii incep sa se trezeasca plus ca se gasesc intr-un moment de schimbare profunda a realitatii. Se schimba tot. Soarele a pulsat "nebun" cativa ani, provocand adevarate furtuni energetice, iar acum pare ca s-a mai calmat. Energia emanata de Soare ne-a schimbat energetic si ne schimba si in continuare, ceea ce este normal, deoarece totul este intr-o continua transformare. Nimic nu va mai fi la fel fiindca orice moment este unic. La fel si Natura, se schimba si ea conform cu energia pe care o emanam si felul in care ne comportam cu ea, dar si in paralel cu Schimbarea uriasa care se produce de ceva timp. Trebuie doar sa fim atenti cu Natura si cu Pamantul, sa-l ascultam si el ne va spune ce se intampla.
Aveti grija cum ganditi, cum va raportati la natura si cum o respectati. Iubiti Pamantul si tot ce inseamna viata pe aceasta planeta, cautand sa va intoarceti cat mai des in mijlocul naturii pentru a va conecta cu ea. Trebuie sa acceptam schimbarea si sa ne adapatam la ea, multumind in acelasi timp ca ne-am nascut intr-un moment extrem de special.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu