joi, 14 iulie 2016

Eveniment cosmic extraordinar

In luna august a acestui an va avea loc un eveniment cosmic deosebit. Planetele Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn vor fi vizibile după apusul Soarelui şi nu înainte de răsărit, cum s-a întâmplat în cazul fenomenului precedent. Alinierea celor cinci planete va putea fi vazuta mai bine dupa 21 august. 
Fenomenul cosmic va putea fi observat dupa apusul Soarelui, moment în care Mercur şi Venus se vor afla la cea mai mică distanţă faţă de astrul solar. De exemplu, Venus va fi poziţionat, la un moment dat, la un unghi de numai 10 grade faţă de Soare. 
Venus si Jupiter vor fi planetele care se vor putea observa cel mai bine. In acelasi timp, planetele Mercur, Marte şi Saturn vor putea fi, de asemenea, observate pe cer, însă ele vor fi mai puţin vizibile. Dintre aceste trei planete, Marte va fi cea mai usor de detectat, fiind mai stralucitoare decat celelalte doua si putin rosiatica.
Alinierea cosmica va fi putea fi observata din orice punct de pe Pamant. Cei care vor rata acest eveniment vor putea observa unul similar in octombrie 2018. Pentru o mai buna vizionare va recomand sa iesiti din marile orase si sa aveti la indemana obiecte de observat cosmosul sau niste aparate foto sau camere de inalta rezolutie. Efectele vor fi extraordinare. Oricum, ele vor putea fi observate cu ochiul liber destul de usor si in orase, ceea ce reprezinta principalul avantaj al acestui eveniment.

sursa: http://www.descopera.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu