vineri, 8 iulie 2016

Invazia tacuta a Romaniei

Fara sa faca prea mult zgomot, in Romania sunt aduse batalioane intregi de militari americani impreuna cu sute de tancuri si arme ultramoderne. Aceasta desfasurare de forte vine, cica, ca un raspuns la amenintarea rusa. 
Zeci de trenuri romanesti incarcate cu armament circula de zor pe caile ferate romane. Armele sunt prezentate in expozitii. Militarii americani se pozeaza cu vizitatorii romani, dar nimeni nu isi da seama ca asistam la o invazie tacuta a Romaniei. Tancurile isi fac aparitia si pe soselele romanesti, poate pentru a invata soferii cu astfel de manevre militare. 
O ultima stire prezentata de Realitatea TV  ne dezvaluie faptul ca, aproape un batalion de 1.000 de militari americani, impreuna cu tehnica militara blindata si mecanizata va fi desfasurata la baza de la Mihail Kogalniceanu ca parte din brigada mecanizata pe care SUA o trimite in Europa.
Pe fondul acestor miscari de trupe, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a prezentat vineri priorităţile Alianţei în timpul reuniunii la vârf şi a confirmat înfiinţarea unei brigăzi multinaţionale în România, pentru a consolida flancul sud-estic al blocului militar. “Vom transforma o brigadă românească într-o brigadă multinaţională pentru a consolida prezenţa NATO pe flancul sud-estic”, a declarat el la Varşovia. “În Estonia, Letonia, Lituania şi aici, în Polonia vom desfăşura, prin rotaţie, batalioane multinaţionale în fiecare dintre ţări”, a adăugat secretarul general.
Aceste trupe se vor adauga celor existente deja in Romania si in celelalte tari est-europene. Nu stiu cum oamenii nu isi pun prea multe intrebari cu privire la aceste trupe. De ce sunt aduse atat de multe trupe in conditiile in care pericolul rusesc este cu mult mai slab decat era in perioada Razboiului Rece. Aici este de mentionat faptul ca in perioada Razboiului Rece SUA nu au adus atat de multe trupe in Europa. 

Trebuie subliniat faptul ca deplasarea acestor trupe si mentinerea lor in bazele din Europa de Est produc costuri enorme. Costuri enorme care, mai mult ca sigur, au un alt scop decat cel prezentat. Nu cred nici in ruptul capului ca americanii cheltuie atat de multi bani doar pentru a apara estul Europei de Rusia (dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial americanii nu au dat doi bani pe apararea estului Europei de pericolul sovietic, iar atunci se putea vorbi de un pericol real). Aceeasi Rusie in care companiile americane investesc sute de miliarde de dolari in petrol si gaze.
Mai mult ca sigur, asistam la o invazie tacuta a Romaniei. Cine oare constientizeaza asta?

Un comentariu:

  1. Nu stiu cati constientizeaza ca suntem o tara cotropita si ce este cel mai grav este ca lingaii tradatori din fruntea tarii isi umfla buzunarele de pe urma vanzari efective a acestei tarisoare, sub absurdul pretext al amenintarii moscovite. Mi-e teama sa ma gandesc care sunt de fapt adevaratele intentii, insa sigur nu sunt de bun augur pentru noi romanii, cei care am mai ramas in viata dupa dezastrul acestor ultimi 26 de ani....

    RăspundețiȘtergere