joi, 28 iulie 2016

Mediumitatea si Channelingul

Mediumitatea și channelingul sunt mai mult decât niște fenomene ale timpurilor moderne. Comunicarea cu spirite, îngeri și chiar cu cei decedați a existat de când lumea. Oracolele din Delphi, din lumea antică, sunt probabil cele mai renumite. Pe pantele Muntelui Parnasus era o prăpastie mare, adâncă, între roci. Un abur a țâșnit din prăpastie. Un templu pentru Apollo, Zeul Profeției, a fost înălțat în acest loc. O preoteasă, numită „Pythia”, stătea pe un trepied peste locul aburilor. După un timp, aburii induceau o stare ca de transă, iar ea vorbea în fraze care erau considerate de inspirație divină. Întrebările primeau răspuns și profețiile erau rostite într-o zi, o dată pe lună.
Chiar și în lumea occidentală, unde creștinii fundamentaliști se grăbesc să condamne astfel de activități drept „demonice”, referințele scripturale se găsesc a fi în sprijinul mediumității. Vrăjitoarea din Endor, din Biblie, comunica cu tărâmul spiritelor pentru Regele Saul și chiar Iisus se conversa cu Moise și Ilie înainte de apostolii Petru, Iacob și Ioan (Matei 17:1-8). Acestea sunt abia două dintre numeroasele astfel de referințe.
Cărțile spirituale sunt un mijloc perfect de informare, atunci când vorbim despre mediumitate și channeling. Unul dintre cei mai cunoscuți și mai influenți mediumi ai timpurilor moderne a fost Edgar Cayce. Un om profund religios din Hopkinsville, Kentucky, care de copil vorbea cu un înger și chiar avea viziuni cu bunicul său decedat. Prin transă, el a tratat peste 30.000 de pacienți. El a oferit lecturi precise despre sănătate, cât și despre aspecte personale și sociale; el chiar a făcut predicții pe termen lung în legătură cu schimbări geologice și cu evenimente mondiale. Odată ce s-a răspândit familiarizarea cu Edgar Cayce, așa s-a întâmplat și cu posibilitatea comunicării cu spirite.
Așadar, ce sunt mediumitatea și channelingul? Pentru spiritualistul modern, un medium este definit ca cineva „al cărui organism este sensibil la vibrațiile lumii spirituale și care prin intermediul informațiilor din lumea aceea, este capabil să transmită mesaje și să producă fenomene.” În timp ce channelingul cuprinde și această definiție, el a ajuns să implice mult mai mult, întrucât mediumitatea a ajuns să fie asociată cu comunicarea cu persoane dezîncarnate și dovedirea supraviețuirii personalității după moarte. Librăriile online oferă o multitudine de cărți spirituale cu informații concrete despre diferența între mediumitate și channeling.
Channelingul implică totodată o sensibilitate la tărâmul spiritelor, dar a devenit un termen atotcuprinzător pentru majoritatea formelor și a fenomenelor ce aparțin tărâmurilor psihice și creative ale vieții. O persoană care are inspirație creativă, spune: „Am primit informația prin channeling de la ___ (o sursă, de cele mai multe ori identificabilă)”. De exemplu, actorii sunt canale pentru personajele lor.
O persoană care este intuitivă face channeling cu percepții primite de la Sinele Suprem sau de la „suflet”. Cineva care descoperă o nouă formă de vindecare, de gândire, de percepție, de soluționare a unei probleme sau o invenție, poate fi considerat un canal. Sursa channelingului poate fi chiar un ghid spiritual sau poate fi o imagine a unui ghid spiritual din propria ta intuiție sau de la Sinele Tău Suprem. Dificultatea apare în definirea acestei surse și stabilirea autenticității ei.
O mare parte din cărțile de dezvoltarepersonală ne învață că există niveluri și dimensiuni ale realității dincolo de lumea fizică. Dacă aceasta este adevărat, atunci ar trebui, de asemenea, să fie posibil să te conectezi la acele niveluri. Tehnica Reiki este una dintre metodele cele mai potrivite în acest sens.
Mediumitatea și channelingul sunt forme de comunicare extradimensionale. Este irelevant dacă acestea se realizează prin telepatie – deși unii cred că telepatia se aplică în cazul a două persoane întrupate – sau prin intuiție, prin transă sau prin orice alte metode din varietatea existentă, folosite pentru a modifica conștiința. Mesajul – comunicarea – este cel care va determina valoarea channelingului. Acuratețea informației este cea care oferă adevărata dovadă a fenomenului.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu