luni, 18 iulie 2016

Osho - Meditatia rasului

Dimineata si seara, inainte de culcare, incercati aceasta meditatie timp de 10 - 40 de minute. Pornind de la o stare de liniste, creati in fiinta voastra o stare de amuzament, ca si cum intregul vostru corp s-ar cutremura de ras. Lasati aceasta stare sa cuprinda intregul corp, inclusiv mainile si picioarele. Indiferent daca este linistit sau zgomotos, lasati rasul sa va cuprinda intreaga fiinta, nu numai buzele si gatul. Incepeti cu talpile picioarelor si avansati pana la zona ombilicului.
Vizualizati-va ca si cum ati fi un copilas. Daca simtiti nevoia, rostogoliti-va pe covor. Zgomotul este la fel de important ca si miscarea corporala. Nu ramaneti rigizi, relaxati-va, cooperati cu rasul. Nu conteaza daca va exagerati putin.
In continuare, asezati-va pe podea, cu fata la sol. Stabiliti contactul cu pamantul, simtiti ca acesta este mama voastra, iar voi sunteti copiii lui. Adanciti-va in aceasta senzatie. Respirati impreuna cu pamantul, simtiti-va una cu el. Din pamant ne nastem cu totii, iar intr-o buna zi ne vom intoarce la el.
Dupa aceasta perioada de contact cu solul, calitatea dansului vostru va fi diferita.
Practicati tehnica descrisa mai sus seara, inainte de culcare, timp de zece minute. Reluati-o in dimineata urmatoare, imediat dupa trezire, chiar fara sa va dati jos din pat. Meditatia rasului va va schimba visele, care vor deveni mai amuzante si mai vesele, astfel incat rasul de dimineata va deveni mult mai usor. La fel, acesta va crea o predispozitie catre amuzament pentru intreaga zi. Ori de cate ori aveti ocazia sa radeti in timpul zilei, nu ezitati.

extras din lucrarea Marele nimic, cap. 19

sursa foto: http://www.animalzoo.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu