joi, 4 august 2016

Egoul În Viața Noastră

Când vă identificați cu personalitatea sau cu corpul vostru, deveniți atașați de egoul vostru și aveți o perspectivă limitată. Egoul vă face să credeți că trebuie să fiți cel mai bogat, cel mai deștept, cel mai arătos… iar lista poate continua la nesfârșit. Dacă gândiți că sunteți una cu trupul vostru, atunci puteți cădea cu ușurință într-o capcană și puteți să nu vă mai simțiți bine în pielea voastră, dacă sunteți supra-ponderal, dacă vi se strâmbă dinții, sau dacă nu vă îmbrăcați după standardele modei. Este posibil să ajungeți să credeți că trebuie să cheltuiți mii de lei pe operații estetice, deoarece simțiți că sunteți nemulțumit de aspectul fizic. Dacă imaginea de sine vă conduce viața, vă veți programa singuri la o luptă cu voi înșivă, pe măsură ce apare bătrânețea, și frumusețea pălește.
Când vă identificați cu personalitatea sau cu egoul vostru, vă veți afla la voia răspunsurilor voastre emoționale, în funcție de împrejurări – veți fi în al nouălea cer când totul merge bine și veți fi nefericiți când nu va mai fi așa. Vă simțiți de parcă stăpâniți lumea când sunteți promovat la locul de muncă, dar atât de nefericiți, când compania la care lucrați face restructurări și sunteți concediat. Să conduceți BMW-ul vostru este o încântare, dar vi se pare sfârșitul lumii când observați că cineva v-a lovit mașina și a fugit.
Când vă canalizați pe ego, vă urmăriți interesul fără a vă preocupa de ceilalți. În loc să acționați cum vă dictează inima, cu adevărat, tendința este să vreți să arătați bine sau să pretindeți că lucrurile merg bine, când, în realitate, nu este așa. Egoul vrea să aibă dreptate și să facă în așa fel, încât să pară că ceilalți greșesc. Felul în care vă exprimați poate fi limitat, deoarece vă pasă prea mult de ceea ce cred alții și vă este frică să nu fiți judecați sau criticați. Dar, pe de altă parte, vă puteți exprima fără nici cea mai mică preocupare pentru modul în care ar putea fi perceput de alții ceea ce aveți de comunicat.
Cărțile spirituale pe care le găsiți pe editurile online vă ajută să vă transcendeți egoul, căci informația este cheia principală.
Chiar și oamenii celebri care se pare că au totul, nu sunt imuni la manifestările egoului pentru că bogăția și faima sunt trecătoare. Într-o zi ești în vârf, în ziua următoare, ești jos. La știri auzim mereu despre oameni celebri care au fost arestați sau care sunt internați sau reinternați în centre de reabilitare, din cauza diverselor vicii.
Dacă vă identificați cu egoul vostru, viața nu pare corectă, pentru că mintea vă este prinsă în planul dual. De acord, lumea este plină de nedreptate. Unii oameni ajung celebri, în timp ce alții niciodată nu ajung să aibă succes, indiferent cât de mult încearcă acest lucru. Dacă puteți accepta că există o lege karmică care este corectă și care funcționează doar în viața voastră, atunci poate fi un context care să vă ofere putere pentru a accepta că nereușitele pot apărea, deoarece lecțiile karmice aduc toate provocările grele din viața noastră. Fiecare experiență poate însemna o lecție și o oportunitate de a evolua. Există atât de multe cărți motivaționale, care vă pot ajuta să realizați dezvoltarea personală, atât timp cât vă doriți asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu