miercuri, 31 august 2016

Semnal extraterestru captat de savantii rusi

Semnalul cu pricina a fost descoperit de astronomii rusi din cadrul radiotelescopului RATAN-600, situat în Zelenchukskaya, în partea de sud a Rusiei. ”Nimeni nu afirmă că semnalul a fost trimis de către o civilizația extraterestră, dar cu siguranță merită studiat”, scrie Paul Gilster pe site-ul Centauri Dreams. Conform oamenilor de stiinta, avand in vedere sursa semnalului, am putea avea de-a face cu o civilizația Kardașev de tip I, sau chiar de tip II.
Imagini pentru semnal cosmosClasificarea civilizatiilor a fost facuta pentru prima data de astrofizicianul rus Nicolai Kardașev, in 1964. Acesta a clasificat civilizațiile în funcție de cantitatea resurselor energetice consumate. Astfel se face ca, tipul I include civilizații care folosesc resursele energetice ale planetelor pe care au apărut. Civilizația de tipul II se presupune ca folosește de 10 miliarde de ori mai multă energie decât tipul I, prin captarea ei de la steaua mamă. In acelasi timp, o civilizație de tipul III ar folosi energia unei întregi galaxii.
Descoperirea acestui semnal a fost pusa in discutie in cadrul mediului academic international. Astfel, aceasta problema va fi discutată în cadrul următoarei întâlniri a comitetului SETI, care va avea loc în data de 27 septembrie, ceea ce confirma importanta acestei descoperiri. Cei de la Ars Technica au contactat un astronom din cadrul universității Texas A&M pentru a-i cere parerea. Astronomul a declarat că nu ar fi surprins dacă semnalul ar avea origini terestre, întrucât a fost descoperit pe o frecvență folosită de armată.
Semnalul respectiv a fost descoperit in apropierea stelei HD164595. Steaua HD164595 are o masă aproape identică cu cea a Soarelui, fiind situată la aproximativ 95 de ani lumină distanță de noi. Astronomii susțin că steaua ar avea 6,3 miliarde de ani și au observat, până în prezent, o planetă situată în apropierea ei. Planeta a fost denumită ”HD 164595 b” și poate efectua o orbită completă în jurul stelei în 40 de zile.

sursa: http://playtech.ro/

sursa foto: http://www.ziare.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu