sâmbătă, 13 august 2016

Spiritele Naturii


Apa este elementul creativ al vieții. Există multe povești și mituri despre cum viața toată a apărut din apele spirituale. De-a lungul timpului, aceasta a fost un simbol al începutului și al creației. În cosmologia babiloniană, zeii a căror mamă era Tiamat au fost aduși din apele vieții. În tradiţia scandinavă, zeița mării, Ran, și corespondentul ei masculin, Aegir, au avut nouă fiice gigant – valurile.
Apa este și creativă și distructivă, o sursă a vieţii și a morţii. De la fluidele amniotice ale experienței prenatale până la nutrientul pe care-l oferă prin viață, ea este esențială existenței noastre. Este un element fundamental în interiorul corpului uman, care curge prin venele noastre.
Apa este purificatoare și are ritm și mișcare. Ea reprezintă timpul și schimbarea. Traversarea unei ape era adesea văzută ca o schimbare în conștiință și chiar o inițiere.
În timpuri mai străvechi, magia apei nu avea limite. Te putea îndepărta de ceea ce te făcea uman sau putea să acorde înțelepciune și vedere spirituală. Putea vindeca boli și putea chiar să redea tinerețea. În tradiția Celtică există Fântâna Lumii care putea reda viața oamenilor morți. În legendele Arthuriene ale tradiției celtice, Doamna Lacului i-a dăruit lui Arthur sabia Excalibur.
Apa are o viață proprie. Este o lume în care există multe creaturi și ființe fantastice. Există o paletă variată de cărți motivaționale care prezintă vietățile nevăzute care trăiesc printre noi. Aceste ființe se regăsesc încă în apele regatelor, și nu se limitează numai la ondine. Putem vorbi de spiriduși ai apei, spirite și nimfe. Sirene și tritoni se arată ocazional. Zânele apei și acele ființe considerate adesea zei și zeițe ale mării sunt mai mult realitate decât ficțiune. „Indienii americani credeau că apele lacurilor, râurilor și ale oceanelor sunt locuite de un popor misterios, „Indienii Apei”. Editurile online pun la dispoziție cărți de dezvoltare personală din care puteți afla informații prețioase cu privire la aceste ființe.
Oriunde este o sursă naturală de apă, acolo pot fi găsite spiritele apei. Zâne micuțe ale apei pot fi văzute plutind pe jetul de apă al cascadelor. Spiriduşii apei pot fi văzuți pe crestele valurilor în oceane sau pe spatele creaturilor marine. Ele pot fi văzute dansând pe suprafața apelor din golfuri și de la mal. Sirenele pot fi văzute uneori cum apar și dispar la suprafața oceanului.
Zânele apelor curgătoare și a lacurilor nu sunt la fel de numeroase ca cele ale marilor oceane și râuri, dar totuși pot fi găsite. În Germania, spiridușii lacurilor și ale apelor curgătoare sunt numiți nixies și încă circulă povești despre întâlnirile oamenilor cu ele. Iazurile cu apă dulce sunt adesea un loc minunat pentru a descoperi zânele apei.
Există calități care sunt atribuite în mod universal majorității spiritelor şi zânelor apei.
  1. Frumusețea este trăsătura lor cheie.
Această frumusețe este adesea reflectată prin forme feminine. Aceasta nu înseamnă că nu există spirite masculine ale apei, cum ar fi tritonii și altele. Apa, totuși, este atât de universal și arhetipic feminină, încât aceasta este cea mai ușoară sau ideală formă în care ele pot să apară.
  1. Ele comunică prin emoțiile noastre.
  2. Sunt în general plăcute și blânde.
Au fost multe povestiri despre nimfe ale apei și sirene frumoase care seduc și conduc bărbații către blestem sau moarte (spre ex., sirenele Greciei antice cu cântecele lor bântuitoare pentru marinari).

Deși multe din aceste povești sunt superstiții, adesea sunt simbolice pentru schimbarea care se produce în mintea și conștiința unei persoane care întâlnește un astfel de tărâm minunat. Persoana nu mai este niciodată aceeași, și pentru mulți ar părea că și-au pierdut sufletele sau chiar au murit. Astfel de relatări pot reflecta că unele persoane au surprins, pentru prima dată în viață, o licărire adevărată a sufletelor lor. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu