marți, 16 august 2016

Sufletul paraseste trupul in timpul somnului?

Bineinteles. Asta este si somnul. In mod periodic, pe parcursul intregii vieti, sufletul cauta sa se revigoreze, sa se reincarce, daca vrei sa zici asa, pentru ca sa-si poata continua mersul greoi in acest vehicul pe care voi il numiti trup.
Crezi ca sufletului tau ii este usor sa locuiasca in trup? Nu-i este! e posibil sa-i fie simplu, dar nu-i este usor! Este o bucurie, dar nu este usor. Este cel mai dificil lucru pe care l-a facut vreodata sufletul tau!
Sufletul, care cunoaste o agerime si o libertate pe care nu ti le poti imagina, tanjeste dupa aceasta stare de a fi, asa cum un copil care iubeste scoala poate tanji dupa vacanta de vara.. Tot asa cum un adult care tanjeste sa nu fie  singur poate, atunci cand este in compania altora, sa tanjeasca dupa singuratate. Sufletul cauta adevarata stare de a fi. Sufletul inseamna agerime si libertate. El inseamna, de asemenea, pace si bucurie. El inseamna, de asemenea, ceva ce nu cunoaste limite si durere; intelepciunea perfecta si dragostea perfecta.
El este toate aceste lucruri si chiar mai mult. Dar, cat timp este in trup, el traieste experienta a foarte putine dintre ele. Si astfel, el a facut o intelegere cu el insusi. Si-a spus ca va sta in trup atata timp cat e nevoie pentru a se  crea si a trai experienta de sine pe care o alege acum - dar numai cu conditia sa de a parasi trupul, ori de cate ori doreste!
El face asta in fiecare zi prin experienta pe care o numiti somn.

fragment din Conversatii cu Dumnezeu, Vol. III, de Neale Donald Walsch

sursa foto: http://yogaesoteric.net/

Un comentariu:

  1. mi se pare fortata fraza:,,Si-a spus ca va sta in trup atata timp cat e nevoie pentru a se crea si a trai experienta de sine pe care o alege acum - dar numai cu conditia sa de a parasi trupul, ori de cate ori doreste!,,caci daca ne-am decorpora dupa vointa ar insemna ca acest fenomen sa fie in forma constienta din pacate noi ne dedublam in mod inconstient si involuntar de aceea marea majoritate dintre noi nu stim si nici nu acceptam acest fenomen;cei ce o fa constienti si la vointa ,o faca ca urmare a unor exercitii speciale si deasemenea ca urmare a trezirii constiintei ,iar asa zisele vise sunt de fapt experientele noastre astrale in afara corpului,aceasta dedublare este necesara pt ca ,corpul vital sa poata lucra asupra corpului fizic ,reparandul acolo unde se poate si de a-l incarca energetic,corpul fizic este precum o baterie de telefon ,necesita incarcare...

    RăspundețiȘtergere