vineri, 30 septembrie 2016

8 schimbari esentiale

Imagini pentru schimbareIn cartea sa, Cand totul se schimba, schimba totul, Neale Donald Walsch ne indeamna sa ne schimbam. O schimbare care se poate face prin intermediul a 8 etape esentiale. 8 etape esentiale de schimbare a atitudinii, a gandirii si a spectrului energetic in care interactionam cu aceasta realitate. Iata cele 8 schimbari:

1. Prima schimbare: Schimba-ti decizia de a trece singur prin aceasta schimbare.

Gata cu ideea de a nu-i impovara pe altii! Gata cu frica de a nu fi perceputi altfel decat perfecti si stapani pe situatie. Cand intri in contact cu cineva, te conectezi cu tine insuti. Uneori, trebuie sa iesi din tine insuti pentru a ajunge la sinele tau autentic. Uneori, trebuie sa incetezi sa te vezi, pentru a te vedea pe tine cel adevarat. Pentru tine este important sa nu te simti singur. Povestea ta nu traieste in sufletul tau, ci doar in mintea ta.

2. A doua schimbare: Schimba-ti gama de emotii.

Gandurile tale sunt cele care dau nastere emotiilor. Schimba-ti gandurile. Sta in puterea ta sa faci asta. Schimbi gandul, schimbi emotia. Noi ne alegem emotiile.

3. A treia schimbare: Schimba-ti preferinta pentru anumite ganduri.

Gandul creeaza realitatea. Exista: realitatea absoluta, realitatea observata, realitatea distorsionata. Gandul este energie.

4. A patra schimbare: Schimba-ti optiunile in privinta adevarurilor.

Evenimentele se transforma in informatii, care se transforma in adevaruri, care se transforma in emotii, care se transforma in experiente, care formeaza realitatea ta. Exista: adevarul efectiv, adevarul aparent, adevarul imaginat. Nu exista adevarul absolut. Observa clipa, fii prezent acum si aici. Din adevarul efectiv apare realitatea absoluta; din adevarul aparent apare realitatea observata, iar din adevarul imaginat apare realitatea distorsionata. Este posibil ca realitatea pe care o traiesc sa nu fie reala? Perspectiva este cel mai puternic element din procesul crearii realitatii.

5. A cincea schimbare: Schimba-ti viziunea despre schimbarea insasi.

Orice schimbare este spre binele tau. Nimic nu se schimba in rau. Intelepciunea se afla in suflet. Schimbarea este un anunt al intentiei vietii de a continua sa existe. Schimbarea este impulsul fundamental al vietii insasi. Nu avem nimic de schimbat in afara de schimbarea insasi.

6. A sasea schimbare: Schimba-ti conceptia despre motivul schimbarii.

Schimbarea se petrece, pentru ca tu vrei sa se petreaca. Tot ceea ce se schimba, se schimba la comanda ta. Esti mai mult decat mintea ta. Sufletul nu are o perceptie limitata. Sufletul tau este conexiunea ta cu Dumnezeu.

7. A saptea schimbare: Schimba-ti conceptia despre schimbarea viitoare.

Tot ceea ce se intampla are loc pentru implinirea celui mai inalt scop al evolutiei. Tot ceea ce urmeaza sa ti se intample in viitor este tot spre binele tau. Totul este energie. Creezi ceea ce gandesti. Realitatea actuala este cea care creeaza urmatoarea ta perspectiva. Este un cerc.

8. A opta schimbare: Schimba-ti conceptia despre viata.

Energia este informatie. Informatia este energie. Pentru a accesa informatiile vietii trebuie sa-ti linistesti mintea, astfel incat sa-ti poti auzi sufletul. Pentru a accesa constienta sufletului, este necesar sa incetinesti viteza. Lumea materiala trebuie inteleasa ca fiind iluzorie, in sensul ca ea nu este  nici locul in care te afli, nici ceea ce esti tu. Viata este un proces. Ea nu este ceva care pur si simplu se intampla, ea este ceva care se intampla in mod deliberat. Viata isi atinge scopul prin:

  • actionarea consecventa;
  • impartasirea pe scara larga.


1. Prima schimbare: Schimba-ti decizia de a trece singur prin aceasta schimbare

Un comentariu: