miercuri, 21 septembrie 2016

Planeta Pluto emite radiatii X

Universul este inteligent, acest fapt este observat din ce in ce mai des de oamenii nostri de stiinta. Chiar daca, la prima vedere acestia nu acepta o asemenea teorie, ultimele descoperiri par sa le incurce vechile teorii. Vechi teorii ce vedeau in planeta Pluto (acum nu mai este planeta, a fost retrogradata) un corp ceresc mort si rece.
O echipa de cercetatori, utilizand date de pe Observatorul Chandra al NASA, a descoperit faptul ca Pluto emite radiatii X. In fapt, Observatorul Chandra al NASA a indicat de patru ori, din februarie 2014 pana in august 2015, ca Pluto emite fotoni de energie joasa de lumina cu raze X.
,,Am detectat pentru prima data radiatii X care sunt emise de un obiect din Centura Kuiper si am inteles ca Pluto interactioneza cu vanturile solare intr-un mod neasteptat,'' a declarat Carey Lisse, liderul echipei care a efectuat studiul.
Conform oamenilor de stiinta, aspectul impresionant este ca fotoni de energie joasa ar putea proveni din vanturile solare care patrund in atmosfera corpului ceresc. Combinatia de nitrogen, carbon si oxigen probabil atrage fotonii din vanturile solare, creand semnalele luminoase de radiatii X.
Detectarea razelor X in interiorul planetei Pluto este foarte importanta pentru astronomi dar si pentru noi. Acestea pot furniza informatii si despre modul in care Pluto functioneaza. Astfel, daca radiatiile X sunt create din atmosfera dezintegrata insemana ca atmosfera lui Pluto arde incet in spatiu.
Dezbaterile cu privire la planeta Pluto au fost mai vii ca niciodata, in cadrul mediului academic international, de cand acest corp ceresc a intrat in vizorul astronomilor odata cu misiunea New Horizons. Pe Pluto au fost observate linii ciudate, trasate inteligent si chiar structuri de gheata. Structuri de gheata ce pot demonstra ca pe indepartatul corp ceresc ar putea exista forme de viata.
Aceasta ultima descoperire are rolul de a arata ca aceasta planeta este mai vie decat se credea. De fapt, totul este viu si nimic nu este mort in acest Univers. Trebuie doar sa constientizam acest fapt.

sursa: http://www.cronicadeiasi.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu